Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε τι κρύβει αυτή η κλασική Mercedes!

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν θα πιστεύετε τι κρύβει αυτή η κλασική Mercedes!

ΝΕΑ

Δεν θα πιστεύετε τι κρύβει αυτή η κλασική Mercedes!

ΝΕΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η συγκεκριμένη 300 SL Gullwing δεν είναι μία Mercedes, αλλά κάτι περισσότερο από ένα Tesla.

Advertisement
Advertisement

Είναι μερικά μοντέλα που έχουν γράψει ιστορία με χρυσά γράμματα στην αυτοκίνηση, τόσο για την μοναδική τους εμφάνιση, όσο και για την οδηγική τους συμπεριφορά και τις καινοτομίες της εκάστοτε εποχής. Από αυτή τη λίστα, σίγουρα δεν λείπει η Mercedes-Benz 300 SL Gullwing. Άρα, γιατί να την πειράξεις;

Η μετατροπή που βλέπετε και μπορεί να σκέφτεστε πως είναι ιεροσυλία (και είναι!) αφορά ένα πρότζεκτ του καλιφορνέζικου σχεδιαστικού οίκου, S-KLUB.

Το χάσμα γενεών μεταξύ της 300 SL και του Model 3 είναι τόσο μεγάλο, που έκανε τους μηχανικούς από το Λος Άντζελες να σκεφτούν «και αν τα παντρεύαμε;».

Advertisement
Advertisement

Έτσι και έκαναν, παρουσιάζοντας έναν αυτοκινητικό Φρανκενστάιν που το αμάξωμα μας παραπέμπει ευθέως στην θρυλική Mercedes, αλλά όλα τα υπόλοιπα προέρχονται από την Tesla.

Η ομάδα του S-KLUB αποφάσισε να αγοράσει ένα πλήρως λειτουργικό Model 3, για να ενσωματώσει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του στην 300 SL.

Advertisement

Συρρίκνωσαν λοιπόν σημαντικά το αμάξωμα του Tesla και τοποθέτησαν αυτό της Mercedes από πάνω, σε μία εντελώς παράδοξη σχεδίαση. Η καμπίνα δεν έχει καμία σχέση με την κομψότητα της Gullwing, καθώς είναι 100% Tesla.

Δεν υπάρχει κανένας διακόπτης, αντιθέτως όλα ρυθμίζονται από μία τεράστια οθόνη 15 ιντσών. Από λειτουργίες, ακόμα και η κάμερα και οι αισθητήρες είναι της Tesla.

Advertisement

Το μόνο που θυμίζει την εμβληματική 300 SL είναι το αμάξωμα και φυσικά οι πόρτες «γλάρου» που τότε μαγνήτισαν κάθε βλέμμα και προκάλεσαν τεράστιες εντυπώσεις.

Συνεχίζοντας με την καμπίνα, τα καθίσματα και το ταμπλό είναι χρώματος ανοιχτού τιρκουάζ που η εταιρεία το ονομάζει Tiffany Blue, εξού και το όνομα του τροποποιημένου αυτοκινήτου: Tiffany 300 SL.

Advertisement

Στην ίδια απόχρωση είναι και η λωρίδα που διασχίζει το αμάξωμα κεντρικά και οι δαγκάνες των φρένων. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 18 ίντσες με λάστιχα της Toyo.

Η βαφή είναι και αυτή  από το Model 3, καθώς είναι αυτό το λαμπερό Pearl White της αμερικανικής εταιρείας. Υπενθυμίζουμε ότι η Tiffany 300 SL δήλωσε παρών στην Έκθεση της SEMA το 2023 στο Λας Βέγκας.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι πόσοι εντυπωσιάστηκαν και πόσοι ένιωσαν αποστροφή με το συγκεκριμένο θέαμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;
Μία… φανταστική Mercedes-Benz 300 SL
Τα πρώτα νέα Tesla Model 3 ήρθαν Ελλάδα – Αποκλειστικές εικόνες