Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεν φαντάζεστε που βρέθηκε αυτή η Lamborghini Countach (+video)

Ελλάδα 22:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεν φαντάζεστε που βρέθηκε αυτή η Lamborghini Countach (+video)

ΝΕΑ

Δεν φαντάζεστε που βρέθηκε αυτή η Lamborghini Countach (+video)

ΝΕΑ

Αμερικανοί συλλέκτες σπάνιων κλασικών supercars ανακαλύπτουν μια σπάνια Lamborghini Countach σε μια χώρα… εξωτική.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκαετία του 1980 η Βενεζουέλα ήταν μια από τις πιο πλούσιες χώρες της Νότιας Αμερικής. Στα τέλη μάλιστα της δεκαετίας οργανώνοντας μεγάλοι αγώνες με σπάνια και ακριβά σπορ αυτοκίνητα, ενώ υπήρχε ακόμα και ενιαίο πρωτάθλημα με Ferrari. Η συνέχεια φυσικά δεν ήταν ανάλογη με αποτέλεσμα όλα αυτά τα πανέμορφα τετράτροχα είτε να χαθούν, είτε να καταστραφούν, είτε να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες.

Μια ιστορία ωστόσο που ξεπρόβαλε πριν από μερικές ημέρες, αποδεικνύει ότι ακόμα μπορεί να βρει κανείς κρυμμένους θησαυρούς στην Βενεζουέλα. Ένας από τους ιδρυτές του CuratedTV (συλλέκτες κλασικών supercars) της Αμερικής ανακάλυψε τυχαία ότι υπάρχει στη Βενεζουέλα μια σπάνια Lamborghini Countach του 1987.

Advertisement
Advertisement

Αποφάσισε λοιπόν να ταξιδέψει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και να συναντήσει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο το είχε αγοράσει ο πατέρας του ιδιοκτήτη και όταν του ζήτησε ο άνθρωπος της CuratedTV να του το πουλήσει εκείνος αρνήθηκε. Πέρασαν δύο χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων και τελικά ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου υπέκυψε και αποφάσισε να το αποχωριστεί για ένα 7ψήφιο ποσό (!), χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό.

Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με προσοχή στο Μαϊάμι και έμεινε έναν χρόνο στο γκαράζ του νέου ιδιοκτήτη. Κατά τη διάρκεια της συντήρησης ο ιδιοκτήτης ανακάλυψε ότι η Countach ήταν πολύ ιδιαίτερη και είχε βρεθεί και φωτογραφηθεί στο παρελθόν στις ΗΠΑ. Παράλληλα, βρήκε αμέτρητα έγγραφα, αποδείξεις και φωτογραφίες του αυτοκινήτου, ακόμα και αλληλογραφία με το ίδιο το εργοστάσιο της Lamborghini.

Advertisement

Πλέον η σπάνια αυτή Lamborghini Countach βρίσκεται και πάλι σε διαδικασία πώλησης. Το αυτοκίνητο θα καταλήξει στα χέρια ενός πολύ φανατικού συλλέκτη Countach, κάτι πολύ θετικό καθώς θα το προσέξει και σίγουρα θα το παρουσιάσει σε κάποια έκθεση κλασικών αυτοκινήτων στο μέλλον.

Advertisement

Βίντεο με την ιστορία της ξεχασμένης Countach.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με δύο ηλεκτροκινητήρες η διάδοχος της Lamborghini Aventador
Πώς θα διατηρήσει η Lamborghini την ταυτότητά της;
Οδηγούμε την Lamborghini Huracan Tecnica

Advertisement