Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεκάδες νέα μοντέλα από τον όμιλο BMW

Ελλάδα 1:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεκάδες νέα μοντέλα από τον όμιλο BMW

ΝΕΑ

Δεκάδες νέα μοντέλα από τον όμιλο BMW

ΝΕΑ

Όπως ανακοινώθηκε, στον Όμιλο BMW τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι ένα διάστημα με πολύ εντατικό ρυθμό εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Το φαινόμενο έχει αρχίσει να είναι έντονο αλλά αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει μάλλον δεν θα έχει προηγούμενο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Όμιλος BMW πρόκειται να παρουσιάσει περίπου 40 νέα και επανασχεδιασμένα μοντέλα ως το 2029.

Ο αριθμός αυτός αφορά στο σύνολο των εταιριών που τον απαρτίζουν και το μεγαλύτερο βάρος επενδύσεων, εξέλιξης και παραγωγής θα αφορά στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ωστόσο, από τη γερμανική εταιρεία ανακοινώθηκε ότι δεν θα σταματήσει ή θα υποτιμηθεί η εξέλιξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης που διαθέτει, μεταξύ των οποίων και ο V8.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europe, αυτά έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια παρουσίασης των βραχυμεσοπρόθεσμων επιχειρηματικών σχεδίων του Ομίλου η οποία πραγματοποιήθηκε στο Las Vegas (ΗΠΑ).

Advertisement
Advertisement

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν αντιπρόσωποι της εταιρείας στους οποίους επιδείχτηκαν σκίτσα και αναλύθηκαν τα πλάνα του ως και το 2029 με την προϋπόθεση να μην αποκαλύψουν οτιδήποτε από αυτά που θα έβλεπαν και θα μάθαιναν.

Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι μεταξύ αυτών που είδαν οι παρευρισκόμενοι ήταν η νέα BMW X3, η νέα M5 Touring, οι επανασχεδιασμένες Σειρά 2 Gran Coupe και X5 και το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mini Aceman.

Στην εκδήλωση έγινε εκτεταμένη αναφορά στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα νέα μοντέλα του Ομίλου BMW και επιβεβαιώθηκε η συνεργασία του με τη Rimac Technology για την εξέλιξη και παραγωγή νέων μπαταριών με μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα. Αυτές, αναμένεται ότι θα παρέχουν έως και 30% μεγαλύτερη αυτονομία, σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα.