Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό MINI Aceman

Ελλάδα 13:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό MINI Aceman

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ηλεκτρικό MINI Aceman

ΝΕΑ

Μια διαρροή από κινεζική ιστοσελίδα μας αποκαλύπτει το αμάξωμα του Aceman, το οποίο θα γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στο Mini Cooper και στο Mini Countryman.

Advertisement
Advertisement

Το Aceman αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά στις αγορές της Ευρώπης.

Με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν την εμφάνισή τους περίπου πριν από ένα χρόνο με την παρουσίαση του πρωτότυπου, το Aceman αναμένεται να προσθέσει μια νέα διάσταση στην γκάμα της MINI.

Οι δοκιμές εξέλιξης έχουν ολοκληρωθεί και η επίσημη παρουσίαση του Aceman είναι προ των πυλών. Η εταιρεία έχει ορίσει την Έκθεση Αυτοκινήτου της Κίνας ως την ιδανική πλατφόρμα για την αποκάλυψή του, με την έκθεση να λαμβάνει χώρα από τις 24 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου στο Πεκίνο. Εξού και η διαρροή.

Advertisement
Advertisement

Βασισμένο στην ίδια πλατφόρμα με το νέο Cooper, το Aceman προσφέρει μια μεγαλύτερη εκδοχή, διατηρώντας την οικονομική ηλεκτρική κίνηση. Με μήκος 4.075 χλστμ, πλάτος 1.754 χλστμ και ύψος 1.495 χλστμ, το Aceman υπόσχεται να συνδυάσει την άνεση και την απόδοση.

Η παραγωγή του Aceman θα λάβει χώρα στην Κίνα (από το 2026 θα παράγεται και στη Βρετανία) και αναμένεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στο Cooper και το Countryman. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα υπάρχουν δύο εκδόσεις με διαφορετικές μπαταρίες και απόδοση.

Η πρώτη θα διαθέτει μπαταρία 40 kWh και ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 184 ίππων, ενώ η δεύτερη θα έχει μπαταρία 54,2 kWh και μέγιστη ισχύ 218 ίππων.

Advertisement

Με μέγιστη εργοστασιακή αυτονομία από 300 έως 400 χιλιόμετρα, ανάλογα με την έκδοση, το Aceman υπόσχεται να προσφέρει μια άνετη και νέα ηλεκτρική εμπειρία για όποιον το αποκτήσει. Και αν κρίνουμε από το κύρος της MINΙ σίγουρα θα το προτιμήσουν πολλοί που αναζητούν ένα ηλεκτρικό SUV με lifestyle προσέγγιση.