Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Με αυτά τα περιπολικά δεν θέλεις να… μπλέξεις

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με αυτά τα περιπολικά δεν θέλεις να… μπλέξεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Με αυτά τα περιπολικά δεν θέλεις να… μπλέξεις

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ακόμα κι αν είσαι κάτοχος κάποιου εξωτικού supercar, θα πρέπει να σκεφτείς πολύ σοβαρά την… επόμενη κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Από το 1899 και το πρώτο ηλεκτρικό βαγόνι αστυνομικής περιπολίας, στο Άκρον του Οχάιο, έχουν περάσει 124 χρόνια.

Μέσα στα οποία, όπως είναι προφανές, η ιστορία των περιπολικών (ειδικά στις ΗΠΑ), έχει αλλάξει δραματικά.

Από τα… τίμια 11 χλμ/ώρα, αυτού του πρώτου αστυνομικού οχήματος, στα plus 321χλμ/ώρα των σύγχρονων καταδιωκτικών, το λες και ένα «ταχύτατο πέρασμα στην αιωνιότητα».

Advertisement
Advertisement

Αυτό που ακολουθεί είναι το top-10 των πιο γρήγορων περιπολικών στις ΗΠΑ, πολλά εκ των προέρχονται από κατασχέσεις. Στην πλειοψηφία τους, «γόνοι» των μεγάλων αμερικάνικων αυτοκινητοβιομηχανιών, έχουν τέτοιες δυνατότητες, που καθιστούν αποτρεπτική οποιαδήποτε διάθεση για εμπλοκή μαζί τους.

C6 Corvette Z06

Advertisement

Το αστυνομικό τμήμα του New Braunfels κατάσχεσε μια Corvette Z06 C6 γενιάς κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής το 2011. ΄Εναν «πύραυλο εδάφους» 1.005 ίππων, με τελική ταχύτητα 321 χλμ./ώρα.

Advertisement

Dodge Challenger SRT Hellcat

Αυτό το «κτήνος» των 1.080 ίππων, με τελική ταχύτητα που μπορεί να υπερβεί τα 325 χλμ./ώρα (λόγω βάρους υστερεί μόνο σε επιταχύνσεις από την προαναφερθείσα Corvette), κατασχέθηκε από έναν… απίθανο τύπο, ο οποίος συνελήφθη έχοντας διαπράξει όλα τα αδικήματα του ποινικού κώδικα. Έκτοτε βρίσκεται στη διάθεση των διωκτικών αρχών στο Τέξας.

Advertisement

C7 Corvette Z06

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Escambia στην Pensacola της Φλόριντα αποκάλυψε την… στολισμένη Corvette τον Ιούνιο του 2022, ένα μοντέλο του 2016 που κατασχέθηκε από έναν έμπορο ναρκωτικών. Με τελική 316 χλμ./ώρα, απλά μένεις μακριά της!

SR II Dodge Viper

Αυτό το επιβλητικό Viper, των 290 χλμ./ώρα, κατασχέθηκε το 2007 από έναν τύπο που οδηγούσε με 204 χλμ./ώρα, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Ο παραβάτης διέφυγε της σύλληψης, αλλά το αυτοκίνητο προστέθηκε στο στόλο του αστυνομικού τμήματος Plainfield.

2001 Porsche 911 Carrera

Το εμβληματικό γερμανικό sportscar, κατασχέθηκε το 2007, μετά από τροχαία παράβαση του τότε ιδιοκτήτη του. Παράλληλα, όμως, στον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε σημαντική ποσότητα κοκαΐνης. Δύο χρόνια αργότερα και μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Porsche εντάχθηκε στη δύναμη του αστυνομικού τμήματος του Χούβερ, στην Αλαμπάμα. Με τις απαράιτητες τροποιήσεις, η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 285 χλμ./ώρα.

C5 Corvette Ζ06

Η σύλληψη και η καταδίκη ενός διακινητή ναρκωτικών, έφερε στο αστυνομικό τμήμα Greenville, μια ολοκαίνουρια (με μόλις 11.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ) Corevette Z06, γενιάς C5. Λιγότερο σκληροπυρηνική από άλλες γενιές του θρυλικού μοντέλου, αλλά διόλου αμελητέα, με τελική ταχύτητα 282 χλμ./ώρα.

Cadillac CTS-V

Αυτό το εκλεπτυσμένο σεντάν, λανσαρίστηκε πριν από περίπου 20 χρόνια, ως η αμερικάνικη απάντηση στη BMW M5 και τη Mercedes-AMG E63. Με τελική ταχύτητα 262 χλμ./ώρα είναι το καμάρι του Bloomfield Township Police Department.

Tesla Model 3

Τον Απρίλιο του 2022, το Δικαστήριο των Επιτρόπων της Κομητείας του Ντάλας στο Τέξας, ενέκρινε την αγορά τριών σεντάν Performance Model 3 για πιλοτικές δοκιμές. Με τελική ταχύτητα 261 χλμ./ώρα, το ηλεκτρικό περιπολικό δεν μπορούσε να λείπει από τη λίστα.

Chevrolet Camaro B4C

Προγραμματισμένη να αποσυρθεί μετά από ένα πολύ σύντομο facelift για το 2024, η Camaro ήταν κάποτε διαθέσιμη με το αστυνομικό πακέτο B4C. Επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 257 χλμ./ώρα, βρίσκεται στη διάθεση του αστυνομικού τμήματος του Μίσιγκαν, από το 1999.

Chevrolet Caprice PPV

Το τελευταίο αστυνομικό σεντάν της Chevrolet, το Caprice PPV, εφοδιαζόταν στάνταρ με έναν V6 3,6 λίτρων, με ισχύ 301 ίππων. Στην περίπτωση του αστυνομικού τμήματος του Μϊσιγκαν, η επιλογή είναι ένας V8 6,0 λίτρων, με απόδοση 355 ίππων, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναπτύξει τελική ταχύτητα άνω των 251 χλμ./ώρα.