ΝΕΑ

Δέκα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα μέσω της Α. Νίκας Α.Ε.

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δέκα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα μέσω της Α. Νίκας Α.Ε.

ΝΕΑ

Δέκα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα μέσω της Α. Νίκας Α.Ε.

ΝΕΑ

Το εργοστάσιο παραγωγής της King Long στην Κίνα επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι της A.Nίκας Α.Ε., όπου έγινε η παράδοση 10 ηλεκτρικών αστικών λεωφορείων.

Advertisement
Advertisement

Tα συγκεκριμένα λεωφορεία θα παραδοθούν άμεσα για χρήση δημοτικής συγκοινωνίας και πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε μεγάλους δήμους της Αττικής που έχουν κινήσει τη διαδικασία εξηλεκτρισμού του στόλου τους.

Η King Long μέσω της Green Energy Buses S.A. και της Α. Νίκας Α.Ε. προσφέρει στην ελληνική αγορά την ασφαλέστερη επιλογή για λεωφορεία μηδενικών ρύπων, ιδανικών για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας.

Από τη συνεργασία αυτή μπορούν να επωφεληθούν τόσο οι Δήμοι, όσο και το ελληνικό κράτος, καθώς τα οχήματα της King Long έχουν καλή αναλογία ποιότητας, κατασκευής και αξίας.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, το βασικότερο σημείο υπεροχής για τα ηλεκτρικά λεωφορεία της King Long είναι η ασφάλεια, καθώς διαθέτουν τους προηγμένους συσσωρευτές της CATL, του μεγάλου παραγωγού μπαταριών.

Οι μπαταρίες στερεών στοιχείων της CATL λειτουργούν στο 100% σε εξωτερική θερμοκρασία έως και 65 βαθμούς Κελσίου και αποτελούν την ασφαλέστερη λύση για χώρες θερμού κλίματος, όπως η Ελλάδα.

Advertisement

Συγκριτικά, στους συσσωρευτές ιόντων λιθίου, η αντίστοιχη θερμοκρασία είναι έως 45 βαθμούς Κελσίου.

Advertisement

Τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα

Η Α. Νίκας Α.Ε. προσφέρει 3 διαφορετικά μοντέλα ηλεκτρικών λεωφορείων μήκους 6,9 και 12 μέτρων, με μέγιστη χωρητικότητα 25, 62 και 94 επιβατών αντίστοιχα.

Το ευέλικτο mini bus K06 έχει τη μέγιστη στην κατηγορία του αυτονομία που κυμαίνεται από 180 έως 240 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ το 9μετρο midi bus Κ09 παρέχει αυτονομία περίπου 300 χιλιομέτρων.

Advertisement

Τέλος, το state-of-the-art 12μετρο Κ12 Estar με μπαταρία 420 kWh έχει αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H King Long είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και στην Ελλάδα!
Τι ετοιμάζουν Stellantis και CATL στην Ευρώπη;
H CATL αποκάλυψε μια νέα σούπερ μπαταρία