Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε μια σπάνια συλλογή από petrolhead γραμματόσημα

Ελλάδα 23:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε μια σπάνια συλλογή από petrolhead γραμματόσημα

ΝΕΑ

Δείτε μια σπάνια συλλογή από petrolhead γραμματόσημα

ΝΕΑ

Για τον περισσότερο κόσμο, μια θέση στα γραμματόσημα αξίζουν οι ήρωες της κάθε χώρας. Για τις ΗΠΑ ήρωες είναι τα αυτοκίνητά της.

Advertisement
Advertisement

Για τους Αμερικάνους, τα pony cars είναι συνυφασμένα με την αυτοκινητική τους κουλτούρα και όχι μόνο. Μιλάμε για εκείνα τα φθηνά σπορ μοντέλα, με καλές επιδόσεις και εντυπωσιακά αμαξώματα, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς οδηγούς να νιώσουν λίγο από την έξαψη (και τα δράματα…) της σπορ οδήγησης.

Πρωτεργάτης αυτής της ιστορίας υπήρξε η Mustang που παραμένει ακόμα και σήμερα το πιο εμβληματικό μοντέλο αυτής της ειδικής κατηγορίας. Και μαζί της μερικά άλλα ονόματα όπως η Chevrolet Camaro ή το Dodge Challenger που καταφέρνουν να επιβιώνουν μέχρι και σήμερα.

Ως κομμάτι της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας, τα ταχυδρομεία της χώρας αποφάσισαν να βγάλουν μία σειρά από γραμματόσημα με τα κλασικά αυτά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Κάθε ένα από αυτά θα κοστίζει μόλις 60 cents και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα της σειράς.

Οι φιλοτελιστές θα μπορούν να αγοράσουν αυτή την σειρά σε μία ειδική προσφορά. Αν και η αποστολή επιστολών με τον κλασικό τρόπο τείνει πλέον να εκλείψει στην εποχή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, τα ταχυδρομεία εξακολουθούν να βγάζουν τα γραμματόσημα για όσους επιμένουν παραδοσιακά.

Advertisement

Στην συλλογή περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο διάσημα pony cars που φτιάχτηκαν ποτέ. Το παλαιότερο είναι το Mercury Cougar XR-7 GT του 1967. Κατασκευάστηκαν μόλις 500 από αυτά και είναι εξαιρετικά σπάνια.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης τρία μοντέλα από το 1969: Chevrolet Camaro, η Ford Mustang Boss 302 και το AMC Javelin SST. Τέλος, την συλλογή ολοκληρώνει ένα 1970 Dodge Challenger R/T που είναι και το νεότερο μέλος του γκρουπ.

Οι πωλήσεις της σειράς θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου, σε μία ειδική εκδήλωση των Αμερικάνικων Ταχυδρομείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang 7-Eleven: Η πιο αμερικανική Mustang
H Camaro με το V8 των 9,4 λίτρων είναι διαθέσιμη
Θα έδινες 102 χιλιάρικα για αυτό το Dodge Challenger του ’70;

Advertisement