Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα: Τέλος και τα γραμματόσημα

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλάζουν όλα: Τέλος και τα γραμματόσημα

ΝΕΑ

Αλλάζουν όλα: Τέλος και τα γραμματόσημα

ΝΕΑ

Στην εποχή της τεχνολογίας, της ηλεκτροκίνησης, της αυτόνομης οδήγησης της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλάζουν όλα…

Advertisement
Advertisement

Σε… απόγνωση οι απανταχού συλλέκτες γραμματοσήμων, μετά τα νέα δεδομένα και στην αλληλογραφία.

Θα μας πείτε ποιος ακόμα αλληλογραφεί με χαρτί, φάκελο και γραμματόσημο. Κι όμως πολλοί ακόμα. Πάντως όπως και να έχει ακόμα και τα παραδοσιακά γράμματα-αιτήματα των παιδιών μας στο Αγιο Βασίλη, θα έχουν φέτος μια ιδιαιτερότητα.

Η πρόσφατη ανακοίνωση των ΕΛΤΑ λοιπόν, ανατρέπει τα δεδομένα στον τρόπο που σηματοδοτούμε τα ταχυδρομικά αντικείμενα.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στα γραμματόσημα, λοιπόν! Το γραμματόσημο πλέον αντικαθίσταται από μια αυτοκόλλητη ετικέτα σήμανσης που τοποθετείται στα ταχυδρομικά αντικείμενα ειδικής διαχείρισης, εσωτερικού και εξωτερικού. Αυτή η αλλαγή προκύπτει από ένα ολιστικό πλάνο αναβάθμισης που οι ΕΛΤΑ υλοποιούν για τη βελτίωση των υπηρεσιών τους.

Το νέο σύστημα σήμανσης είναι πολύ πιο πρακτικό και σύγχρονο. Η ετικέτα περιλαμβάνει πολλαπλά στοιχεία που εξυπηρετούν τη διακίνηση των αντικειμένων, όπως το barcode ιχνηλάτησης για γρήγορη αναζήτηση μέσω του track & trace. Επιπλέον, περιέχει σημάνσεις που αφορούν τα χαρακτηριστικά της επιλεγμένης υπηρεσίας και πληροφορίες που είναι απαραίτητες για τη διακίνηση του αντικειμένου.

Το «Μηχανόσημο», όπως ονομάζεται αυτό το νέο σύστημα, έχει ήδη υιοθετηθεί με επιτυχία κατά τους πρώτους μήνες της δοκιμαστικής εφαρμογής και θα επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα ΕΛΤΑ. Αυτό σημαίνει ότι η αλληλογραφία ειδικής διαχείρισης δεν θα χρειάζεται πλέον γραμματόσημα.

Advertisement

Για όσους έχουν αποθηκεύσει γραμματόσημα για μελλοντική χρήση, υπάρχει μια μεταβατική περίοδος μέχρι την 30η Ιουνίου 2024, κατά την οποία ακόμα θα γίνονται αποδεκτά ταχυδρομικά αντικείμενα ειδικής διαχείρισης με επικολλημένα γραμματόσημα. Ωστόσο, μετά το πέρας αυτής της περιόδου, το Μηχανόσημο θα γίνει υποχρεωτικό και η χρήση γραμματοσήμων για αλληλογραφία ειδικής διαχείρισης δεν θα είναι πλέον επιτρεπτή.

Αυτή η αλλαγή αντικατοπτρίζει την δέσμευση των ΕΛΤΑ για την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών τους και την προσαρμογή τους στις σύγχρονες ανάγκες. Το Μηχανόσημο είναι ένα βήμα προς την εξέλιξη της αλληλογραφίας προς κάτι πιο αποτελεσματικό και πρακτικό, αφήνοντας πίσω τα γραμματόσημα του παρελθόντος.

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Τετράτροχα ρομπότ έχουν πλημμυρίσει τα ΕΛΤΑ της Αθήνας (+video)
Δείτε μια σπάνια συλλογή από petrolhead γραμματόσημα
Αλλάζουν όλα με το νέο τεράστιο κοίτασμα λιθίου που βρέθηκε
Όσα δίνουμε εμείς για φρεγάτες, τα δίνουν για αυτοκίνητα ταχυδρομείου

 

 

Advertisement