Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα έδινες 102 χιλιάρικα για αυτό το Dodge Challenger του ’70;

Ελλάδα 8:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα έδινες 102 χιλιάρικα για αυτό το Dodge Challenger του ’70;

ΝΕΑ

Θα έδινες 102 χιλιάρικα για αυτό το Dodge Challenger του ’70;

ΝΕΑ

Ένα πλήρως ανακατασκευασμένο Dodge Challenger T/A του 1970 διατίθεται προς πώληση στις ΗΠΑ και η τιμή του είναι πραγματική πρόκληση, μια και ξεπερνά οριακά τα 100.000 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Μόλις 2.399 Challenger T/A παρήχθησαν και αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει το αυτοκίνητο ακόμα πιο ξεχωριστό.

Στο ίδιο πλαίσιο της στατιστικής, το συγκεκριμένο που είναι βαμμένο σε αυτό το χαρακτηριστικό για εκείνη την εποχή των muscle cars, μωβ, είναι ένα από τα 1.411 που έχουν εξοπλιστεί με το αυτόματο κιβώτιο TorqueFlite. Μια ποικιλία χαρακτηριστικών έκανε το Challenger T/A να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται εξάτμιση με απόληξη κάτω από το μαρσπιέ, μαύρη οροφή υπενδεδυμένη από fiberglass και ατσάλινους τροχούς πλάτος 7 ιντσών και με διάμετρο 15 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό βρίσκουμε πολλές επιφάνειες με επένδυση μαύρου βινιλίου, τα καθίσματα είναι sport και το τιμόνι ξύλινο με τρεις ακτίνες. Στην αγγελία αναφέρεται ξεκάθαρα πως το αυτοκίνητο έχει υποβληθεί σε πλήρη ανακατασκευή και είναι σε τόσο καλή κατάσταση που, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Mopar Nationals 2004, είχε χάσει μόλις 51 πόντους από τη βαθμολογία των κριτών (στην οποία το απόλυτο άριστα είναι το 1.000). κάτω από το εμπρός καπό του κλασικού αμερικάνικου muscle car, βρίσκουμε ένα μοτέρ V8 με χωρητικότητα 5,6 λίτρων που αποδίδει το εξωφρενικό για την εποχή νούμερο των 290 ίππων.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 3 ταχυτήτων που στέλνει τη ροπή στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο έχει φτάσει τα 111.834 χιλιόμετρα καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής του και η τιμή με την οποία μπορεί να το κάνει κάποιος δικό του, είναι τα 102.000 ευρώ- που με βάση το χαρακτήρα, τα χαρακτηριστικά και την κατάστασή του, μοιάζουν πολύ καλή τιμή για να έχει κάποιος ένα τόσο ξεχωριστό αυτοκίνητο με έντονη προσωπικότητα και αναφορές στη δεκαετία των αυθεντικών αμερικάνικων muscle cars.

Advertisement

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Τελική με το Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye (VIDEO)

H μόδα των μαύρων εκδόσεων και στο Dodge RAM

Advertisement

“Οι ατσίδες με τα μπλε” γίνονται 40 χρονών (VIDEO)