Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δεύτερη νιότη για το Opel Grandland

Ελλάδα 22:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δεύτερη νιότη για το Opel Grandland

ΝΕΑ

Δεύτερη νιότη για το Opel Grandland

ΝΕΑ

Το Grandland περνά από ένα βαρύ facelift και αποκτά μια εντελώς νέα αλά Vizor μάσκα, αλλά και ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό στο σχεδιαστικό πρότυπο Pure Panel. Λανσάρισμα στην ελληνική αγορά μετά το φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πρώτες αλλαγές στο πιο πρόσφατο μοντέλο της Opel είναι πως από την ονομασία του Grandland φεύγει το X, όπως είχε γίνει και με το ολοκαίνουργιο Mokka. Και μπορεί το Grandland να κινείται στο μήκος κύματος ενός facelift, αλλά το ξεπερνά κατά πολύ με τις πολύ μεγάλες αλλαγές τόσο εκτός όσο και εντός.

Χαρακτηριστική είναι η νέα Vizor μάσκα που την έκανε ντεμπούτο στο Mokka, την βλέπουμε τώρα στο Grandland και θα την δούμε ξανά στο ολοκαίνουργιο Astra. Αλλά και στα νέα μοντέλα που θα ακολουθήσουν.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, μπροστά βλέπουμε ένα εντελώς νέο «πρόσωπο» με ενσωματωμένους τους νέους προβολείς (οι προαιρετικοί IntelliLux αποτελούνται από 168 διόδους LED), ενώ και το πίσω μέρος έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό με την ονομασία του μοντέλου να φιγουράρει ολογράφως. Από το πλάι ξεχωρίζουν και τα βαμμένα πλέον στο χρώμα του αμαξώματος χαμηλότερα τμήματα.

Το ταμπλό είναι επίσης αλλαγμένο στο μεγαλύτερο μέρος του αποκτώντας την διάταξη Pure Panel. Έτσι, ο πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής αποτελούνται από δύο οθόνες με διαγώνιο έως τις 12 και 10,0 ίντσες, αντίστοιχα. Πλουσιότερος είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας με νέες τεχνολογίες, όπως το σύστημα Night Vision που χρησιμοποιεί κάμερα υπέρυθρων για να αναγνωρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια πεζούς και ζώα στο σκοτάδι.

Όσον αφορά την γκάμα κινητήρων αυτή παραμένει απαράλλαχτη ξεκινώντας από την έκδοση 1.2 με τους 130 ίππους μέχρι την 1.6 με τους 180 ίππους, ενώ συνεχίζει και η diesel 1.5 με τους 130 ίππους. Από εκεί και πάνω περνάμε στις κορυφαίες plug-in υβριδικές εκδόσεις με τους 224 και την τετρακίνητη με τους 300 ίππους. Η ηλεκτρική αυτονομία παραμένει έως τα περίπου 50 χιλιόμετρα.

Advertisement

Το νέο Opel Grandland διαθέτει πολυάριθμα ακόμα συστήματα υποστήριξης. Η πανοραμική κάμερα 360-μοιρών διευκολύνει τους ελιγμούς μέσω εμπρός και πίσω κάμερας. Η περιοχή μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο καθώς και μία πανοραμική κάτοψη προβάλλονται στην οθόνη του συστήματος infotainment. Το automatic parking assistant αναγνωρίζει διαμήκεις και κάθετους χώρους στάθμευσης και κατευθύνει αυτόματα το Grandland με τους κατάλληλους ελιγμούς. 

Το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (blind spot warning system) αποτρέπει πιθανές συγκρούσεις όταν το όχημα στρίβει ή αλλάζει λωρίδες. Σε περίπτωση κινδύνου, ένα σύμβολο του οχήματος ανάβει στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη. Ο στάνταρ εξοπλισμός κάθε έκδοσης Grandland περιλαμβάνει αναγνώριση επικείμενης σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση πεζών, προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (lane departure warning), αναγνώριση οδικών σημάτων (traffic sign recognition), αναγνώριση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection) και cruise control.

Advertisement

Τα εργονομικά ενεργά καθίσματα για τον οδηγό και το συνοδηγό υποστηρίζουν την καλή στάση του σώματος πίσω από το τιμόνι. Τα βραβευμένα καθίσματα είναι μοναδικά στην κατηγορία του Grandland και προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ρυθμίσεων, από ηλεκτρική ρύθμιση κλίσης μέχρι ηλεκτροπνευματική οσφυϊκή στήριξη. Στη δερμάτινη εκδοχή τους προσφέρουν θέρμανση, ακόμα και εξαερισμό. Το επίπεδο άνεσης αναβαθμίζεται με το “Keyless Open & Start” και την πίσω πόρτα που ελέγχεται από αισθητήρα. Αυτή μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Πέρα από τη συνδεσιμότητα και την ψυχαγωγία που προσφέρουν, τα συστήματα infotainment είναι επίσης συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto. Σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες του OpelConnect, το κορυφαίο Multimedia Navi Pro κάνει την οδήγηση ιδιαίτερα ξεκούραστη με δελτία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, online ενημερώσεις χαρτών και προνοητική πλοήγηση (predictive navigation). Η ασύρματη φόρτιση στην κεντρική κονσόλα απλουστεύει τη διαδικασία φόρτισης συμβατών κινητών τηλεφώνων χωρίς τη χρήση καλωδίων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο Opel Astra
Επίσημο: Νέο Opel Manta GSe Elektromod
Opel Mokka GSE: Ηλεκτρικά γκάζια