Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Daimler: Εξοικονόμηση 8 δισ. ευρώ έως το 2021

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daimler: Εξοικονόμηση 8 δισ. ευρώ έως το 2021

ΝΕΑ

Daimler: Εξοικονόμηση 8 δισ. ευρώ έως το 2021

ΝΕΑ

Εξοικονόμηση 8 δισ. ευρώ και «πάγωμα» στις συνεργασίες με Nissan – Renault εξετάσει ο νέος CEO του γερμανικού ομίλου που θα αναλάβει τον Μάιο.

Advertisement
Advertisement

Η Daimler επιδιώκει να εξοικονομήσει 6 δισ. ευρώ μέχρι το 2021 από τα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz και άλλα 2 δισ. ευρώ ευρώ από το τμήμα φορτηγών Daimler Trucks.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του περιοδικού Manager Magazin η εξοικονόμηση κόστους αποτελεί πρωταρχικό στόχο του Ola Kallenius της Daimler, ο οποίος αναμένεται να γίνει CEO της εταιρείας τον Μάιο.

Advertisement
Advertisement

Τον Φεβρουάριο, η Daimler δήλωσε ότι θα επιδιώξει μέτρα εξοικονόμησης κόστους μετά την πτώση του λειτουργικού κέρδους του τέταρτου τριμήνου του 2018 κατά 22%, πτώση που οφείλεται στον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, το αυξανόμενο κόστος για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τη γενικότερη ύφεση της βιομηχανίας.

Επίσης ένα πρόβλημα που παρουσίασαν τα ηλεκτρονικά σε 30.000 αυτοκίνητα της Mercedes-Benz που είχαν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Αλαμπάμα, έγινε αιτία να απαιτηθούν δαπανηρές αλλαγές και καθυστερήσεις στην παραγωγή που «κόστισαν» 2 δισ. ευρώ στα έσοδα ενώ μισό 0,5 δισ. ευρώ εκτιμώνται οι απώλειες στα κέρδη του α’ τριμήνου.

Advertisement

Ο γερμανικός όμιλος πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 στις 26 Απριλίου.

Η Daimler σκοπεύει επίσης να γίνει εταιρεία ουδέτερου άνθρακα μέχρι το 2040, διασφαλίζοντας ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα, οι μέθοδοι παραγωγής και οι προμηθευτές θα λειτουργήσουν με τρόπο που δεν παράγουν εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, γράφει το Manager Magazin.

Advertisement

Τέλος, όπως αναφέρεται, ο Kallenius δεν πρόκειται να ανανεώσει τις συμφωνίες για κοινά σχέδια με τις Renault και Nissan.