Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Spring: Στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Dacia Spring: Στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Dacia Spring: Στην Ελλάδα το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο

ΝΕΑ

Ο φακός του Newsauto απαθανάτισε το φθηνότερο ηλεκτρικό μοντέλο με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας! Στην Ελλάδα θα εισαχθεί επίσημα τους επόμενους μήνες…

Advertisement
Advertisement

Η Dacia ετοιμάζει να μπει στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων με το Spring. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο όπως θα δείτε στις αποκλειστικές εικόνες του Newsauto ήδη κυκλοφορεί και μάλιστα με ελληνικές πινακίδες.

Το ρουμάνικο μοντέλο το είδαμε για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από λίγους μήνες, όταν η εισαγωγική εταιρεία TEOREN Motors το είχε φέρει για δοκιμές εξέλιξης και συλλογή πληροφοριών έπειτα από συνεννόηση με το ίδιο το εργοστάσιο.

Πρόσφατα μάλιστα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του νέου Jogger, έγινε γνωστό πως το Spring αναμένεται να εισαχθεί επίσημα στη χώρα μας πριν το κλείσιμο του έτους.

Advertisement
Advertisement

Ήρθε Ελλάδα!

Ήδη πάντως, το μοντέλο κυκλοφορεί στους δρόμους, καθώς κάποιοι… ανήσυχοι φίλοι της μάρκας το έφεραν στη χώρα μας.

Όπως θα παρατηρήσετε και από τις εικόνες, πρόκειται για τουλάχιστον τρία που ήρθαν στην Ελλάδα και ήδη «γράφουν» χιλιόμετρα.

Advertisement

Με 45 ίππους

Το Dacia Spring είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο με ισχύ 45 ίππους εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 26,8kWh  και σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να καλύψει αποστάσεις σχεδόν 300 χιλιόμετρα.

Advertisement

Έχει μήκος 3,73 μέτρα, πλάτος 1,58 και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ αγγίζει τα 300 λίτρα.

Πόσο κόστισε; Πόσο θα πωλείται;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε η τελική του τιμή (με την επιδότηση που θα καλυφτεί αργότερα) άγγιξε σχεδόν τα 18.000 ευρώ, τιμή που δεν συναντούμε στην κατηγορία των ηλεκτρικών.

Ωστόσο, η τιμή που θα εισάγεται θα ανακοινωθεί σύντομα από την εισαγωγική εταιρεία, οπότε και θα έχουμε μία πιο καθαρή εικόνα για το μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Spring με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα;
Dacia Spring: Το πιο προσιτό ηλεκτρικό (video)
Η Next.e.Go πάει και Βρετανία…