Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Next.e.Go πάει και Βρετανία…

Ελλάδα 5:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Next.e.Go πάει και Βρετανία…

Mobility

Η Next.e.Go πάει και Βρετανία…

Mobility

Πρόκειται για την εταιρεία που έχει ανακοινώσει την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου και στην Ελλάδα.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που από το 2019 κατασκευάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης e.Go Life, ανακοίνωσε τη δημιουργία «μικροεργοστασίου» στη Βρετανία.

Η εταιρεία είναι Γερμανική και κατασκευάζει από το 2019 το τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης e.Go Life, που έχει μήκος μικρότερο από 3,5 μέτρα και με το οποίο θέλει να κατακτήσει την κορυφή της κατηγορίας. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας, κατά τη διάρκεια του Goodwood Festival of Speed, μίλησε για τα σχέδια της Next.e.Go στα οποία περιλαμβάνεται και η δημιουργία μιας γραμμής παραγωγής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία προς το παρόν κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στο Άαχεν της Γερμανίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατέχει άδειες για την κατασκευή «μικροεργοστασίων», τόσο στη Βουλγαρία, όσο και στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα που αφορούν την εταιρεία (που προφανώς τα «επικοινωνεί» η ίδια η εταιρεία) έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 80 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προορίζεται για επενδύσεις.

Στη Βρετανία, η Next.e.Go θέλει να δημιουργήσει μια γραμμή παραγωγής με δυνατότητα ετήσιας παραγωγής από 10 έως 30 χιλιάδες αυτοκίνητα, που θα έχουν αυτονομία 240 χιλιομέτρων, μέγιστη απόδοση 107 ίππων και τελική ταχύτητα περί τα 120 χλμ./ώρα. Το ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας που πωλείται σε ορισμένες χώρες έναντι του ποσού των 20.000 ευρώ, έχει συγκεκριμένες, όχι ιδιαίτερα υψηλές, απαιτήσεις για την παραγωγή του.

Advertisement

Η εταιρεία, μέσω του εκπροσώπου της, αρνήθηκε να αναφερθεί σε τι βαθμό ετοιμότητας είναι για την προώθηση της επένδυσης στη Βρετανία, ενώ δεν επιβεβαίωσε καν το αν έχει βρεθεί ο χώρος στον οποίο προορίζεται να δημιουργηθεί η γραμμή παραγωγής. Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο γνώριμα, τότε να σας θυμίσουμε πως στην παρουσίαση της εταιρείας στην Ελλάδα, υπήρξε ανακοίνωση για λήψη παραγγελιών σύντομα για την κυκλοφορία του αυτοκινήτου και στην ελληνική αγορά, όπου τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδίδονταν στους ευτυχείς κατόχους, μέχρι το τέλος του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι γίνεται με τη Next.e.Go στην Ελλάδα; Πού θα κατασκευάσει εργοστάσιο;
Next.e.Go: Συνεργασία με Neymar!
Αποκλειστικό: Η τιμή του πρώτου Ελληνικού «τζιπ» Keraboss Super K