Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia Sandrider: Έτοιμο για τις ερήμους του Dakar

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Sandrider: Έτοιμο για τις ερήμους του Dakar

ΝΕΑ

Dacia Sandrider: Έτοιμο για τις ερήμους του Dakar

ΝΕΑ

Το αγωνιστικό που θα εκπροσωπήσει τη Dacia στο επόμενο Ράλλυ Dakar παρουσιάστηκε επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Το Dacia Sandrider έκανε το δημόσιο ντεμπούτο του στη Γενεύη και αναμένεται να κάνει το ίδιο στους αγώνες Ράλλυ τον ερχόμενο Οκτώβριο. Η σχεδίαση και το στήσιμο είναι 100% εμπνευσμένα από το κόνσεπτ Manifesto, με την ομοιότητα να είναι τεράστια και τις προσθήκες ελάχιστες.

Η κατασκευή έχει διεκπεραιωθεί από τον Όμιλο Renault και την εξειδικευμένη εταιρεία κατασκευής αγωνιστικών Prodrive. Οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί αφοσιώθηκαν στην αεροδυναμική του αγωνιστικού και στα δυναμικά off-road χαρακτηριστικά του, μιας και μιλάμε για ερήμους και Ράλλυ Dakar.

Το αμάξωμα είναι κυρίως από ανθρακονήματα, ενώ στο εσωτερικό το ταμπλό είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακό και μπορεί να προσαρμοστεί αναλόγως τις ανάγκες του πληρώματος. Η Dacia αναφέρει πως αυτή η σχεδιαστική προσέγγιση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά έκανε το Sandrider 15 κιλά ελαφρύτερο από τον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά με το Manifesto, το Dacia Sandrider έχει πόρτες για ευνόητους λόγους και ένα εξαιρετικά αναβαθμισμένο και ενισχυμένο σασί. Η κατανομή του βάρους έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε να πέφτει περισσότερο στον εμπρός άξονα για μέγιστη πρόσφυση στις δύσβατες αγωνιστικές διαδρομές όπου θα τρέξει.

Το σύνολό του κινείται χάρη στον 3λιτρο V6 του Nissan 400Z ο οποίος θα λειτουργεί με συνθετικό καύσιμο. Αποδίδει 355 ίππους και 539 Nm ροπής και η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου σειριακού κιβωτίου.

Από λοιπές λεπτομέρειες, το Sandrider διαθέτει στο αμάξωμά του μαγνήτες για να μην φύγει κανένα μπουλόνι από το πλήρωμα ενώ θέλει να αλλάξει λάστιχο. Επίσης, τα καθίσματα της Sabelt είναι αντιβακτηριακά και το ύφασμά τους πολύ ανθεκτικό στην υγρασία, ενώ έχουν προβλεφθεί τα απαραίτητα ώστε να περνάει αέρας και να δροσίζει το πλήρωμα στις αδυσώπητες θερμοκρασίες.

Advertisement

Το Dacia Sandrider θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στους αγώνες στο Ράλλυ του Μαρόκο τον Οκτώβριο, πριν πάρει εκκίνηση με το υπόλοιπο γκριντ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally-Raid.

Οι οδηγοί που θα το μοιραστούν μεταξύ τους θα είναι οι πολύ επιτυχημένοι Sebastian Loeb, Nasser Al-Attiyah και Cristina Gutierrez.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Dacia Sandrider: Στο δρόμο για το Dakar!
Ράλλυ Ντακάρ 2024: Matador στην έρημο! (+video)
Τερμάτισε το Rally Dakar ο Βασίλης Μπούδρος, οι πρώτες του δηλώσεις (+video)