Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Dacia: Αύξηση πωλήσεων το 1ο εξάμηνο του έτους

Ελλάδα 12:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia: Αύξηση πωλήσεων το 1ο εξάμηνο του έτους

ΝΕΑ

Dacia: Αύξηση πωλήσεων το 1ο εξάμηνο του έτους

ΝΕΑ

Με 277.885 ταξινομήσεις το πρώτο 6μηνο του έτους, οι πωλήσεις της Dacia αυξήθηκαν κατά 5,9% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι, σε μία δύσκολη συγκυρία για την αγορά. Η Dacia παραμένει η μόνη μάρκα στην Ευρώπη, ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών, που σημειώνει άνοδο πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία διατηρεί τη θέση της ως η 3η μεγαλύτερη δύναμη στις ευρωπαϊκές πωλήσεις λιανικής.

Καταφέρνοντας μια αύξηση της τάξης του 5,9% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, η Dacia κατέγραψε 277.885 ταξινομήσεις σε μία αγορά που μαστίζεται από την πανδημία και τις ελλείψεις σε πρώτες ύλες και ηλεκτρονικά εξαρτήματα. Παράλληλα, η Dacia αύξησε το μερίδιό της κατά 0,8 μονάδες, παρά τη γενικότερη πτώση της αγοράς κατά 14,6%.

Dacia Spring

Advertisement
Advertisement

Αυτή η επιτυχία της βασίζεται στην πορεία πωλήσεων της νέας γκάμας των μοντέλων της. Μάλιστα, κατά το 1ο εξάμηνο του έτους, η Dacia σταθεροποιήθηκε στην τρίτη θέση των ευρωπαϊκών πωλήσεων λιανικής. Οι συνδυαστικές πωλήσεις του ηλεκτρικού Dacia Sping και των μοντέλων με κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης–υγραερίου), αφορούν σχεδόν τις μισές από τις συνολικές παραγγελίες. Μάλιστα, αυτή η επίδοση στην αναλογία πωλήσεων μεγάλωσε κατά 7% σε σχέση με το 1ο εξάμηνο του 2021.

Η άνοδος των πωλήσεων της Dacia, παρά τη σοβαρή και γενικευμένη πτώση της αγοράς, επιβεβαιώνει την σωστή τοποθέτηση των μοντέλων της στην αγορά, βασιζόμενα στην σχέση τιμής / αξίας που προσφέρουν. Το γεγονός ότι περίπου μισές από τις πωλήσεις της αφορούν στο ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά και στα μοντέλα με κινητήρα διπλού καυσίμου, αντικατοπτρίζει ακριβώς την επιμονή της Dacia να πρεσβεύει έναν πιο έξυπνο τρόπο όσο αφορά στη επιλογή ενός νέου μοντέλου αυτοκινήτου“. Δήλωσε ο Xavier Martinet, SVP, Dacia, Marketing, Sales & Operations.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι μας αρέσει στο νέο Dacia Jogger
Dacia Spring με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα;
Η Dacia έφτασε τα 10 εκατομμύρια (αυτοκίνητα)