Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Czinger 21C: Το απόλυτο υβριδικό hypercar (VIDEO)

Ελλάδα 5:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Czinger 21C: Το απόλυτο υβριδικό hypercar (VIDEO)

ΝΕΑ

Czinger 21C: Το απόλυτο υβριδικό hypercar (VIDEO)

ΝΕΑ

Η εταιρεία Czinger που έχει έδρα στο Λος Άντζελες, υποστηρίζει πως το διθέσιο 21C που κατασκευάζει, είναι το ταχύτερο υβριδικό hypercar στον πλανήτη.

Advertisement
Advertisement

Ένα υβριδικό hypercar, με θέσεις για δύο (σε διάταξη 1+1- ο επιβάτης πίσω από τον οδηγό δηλαδή) και συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα με θερμικό, θέλει να εκθρονίσει το Koenigsegg Regera από την κορυφή της λίστας με τα ταχύτερα αυτοκίνητα του είδους. Συγκεκριμένα, η Czinger ανακοινώνει χρόνο μόλις 29 δευτερολέπτων, για την επιτάχυνση από στάση έως τα 400 χιλιόμετρα ανά ώρα και μέχρι την ακινητοποίησή του. Θυμίζουμε πως για την αντίστοιχη διαδικασία (0-400χλμ./ώρα-0) το Koenigsegg Regera ήταν αυτό που είχε το ρεκόρ, με χρόνο 31,49”.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι να το δούμε να συμβαίνει ή έστω, μέχρι να δώσει η εταιρεία αποδείξεις για τους ισχυρισμούς της, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δούμε τα περαιτέρω στοιχεία του υβριδικού hypercar, που αν μη τι άλλο, είναι εντυπωσιακά.  Για παράδειγμα, τα 100 χλμ./ώρα από στάση, για το 21C είναι υπόθεση μόλις 1,9 δευτερολέπτων, ενώ σε 15” έχει πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό 0-300χλμ./ώρα-0. Η τελική ταχύτητα που ανακοινώνει η εταιρεία είναι 432 χλμ./ώρα, ενώ πάλι από τις προδιαγραφές που δίνει η Czinger στην δημοσιότητα, η αεροδυναμική του αμαξώματος είναι ικανή για παραγωγή κάθετης δύναμης μεγαλύτερης των 250 kg, στα 250 χλμ./ώρα.

Όλα αυτά είναι εφικτά με τη χρήση ενός κεντρικά τοποθετημένου V8 κινητήρα με δύο μηχανικούς υπερσυμπιεστές, χωρητικότητας 2,88 λίτρων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ που κινούν τους εμπρός τροχούς. Η συνδυαστική απόδοση είναι 1.250 ίπποι, που μπορεί να φαίνονται λίγοι συγκριτικά με τον «ανταγωνισμό», έχουν όμως ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά την αναλογία κιλών ανά ίππο, που φτάνει στο εμβληματικό 1:1.

Advertisement

Σε συνέχεια των παραπάνω, αξίζει να πούμε πως η Czinger έχει ανακοινώσει πως το 21C θα παραχθεί και σε μια ακόμα έκδοση που θα αφορά αποκλειστικά τη χρήση πίστας. Το 21C LT (Lightweight Track), με την ίδια απόδοση ισχύος, θα έχει χαμηλότερο κατά 32 κιλά βάρος  (1.218kgm). Στην περίπτωση του 21C LT, η κάθετη δύναμη που παράγεται αεροδυναμικά, φτάνει τα 790 kg και η τελική ταχύτητα είναι περιορισμένη στα 380 χλμ./ώρα.

Advertisement