Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari εύχεται στον Μίκαελ Σούμαχερ!

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari εύχεται στον Μίκαελ Σούμαχερ!

ΝΕΑ

Η Ferrari εύχεται στον Μίκαελ Σούμαχερ!

ΝΕΑ

Στις 3 Ιανουαρίου 1969 γεννήθηκε ένας από τους πιο ταλαντούχους πιλότους της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Ένας Γερμανός ο οποίος επρόκειτο να αφήσει έντονο το σημάδι του στην ιστορία του θεσμού, να αλλάξει την πορεία της Ferrari αλλά και να βιώσει πόσο εύθραυστη είναι η ανθρώπινη ζωή.

Ο Μίκαελ Σούμαχερ έχει γενέθλια σήμερα, κλείνει τα 55 έτη. Γεννήθηκε στην πόλη Hürth του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Οι γονείς του, Ρολφ και Ελίζαμπετ, φρόντισαν να δώσουν ό,τι καλύτερο στον ίδιο αλλά και στον αδερφό του Ραλφ.

O Μίκαελ, έδειξε από μικρός το ταλέντο του στο καρτ, στην πίστα στην οποία ο πατέρας του διατηρούσε την καντίνα για τους πελάτες που πήγαιναν σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Χάρη στο επάγγελμά του ο πρωτότοκος γιος του είχε την ευκαιρία να ασχολείται συνεχώς με αυτό και να μαθαίνει όλα τα μυστικά της γρήγορης οδήγησης, αλλά και να αναπτύξει έντονα το πνεύμα ανταγωνισμού το οποίο είναι απαραίτητο σε όποιον πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο motorsport.

Το ταλέντο του φάνηκε γρήγορα και η αγωνιστική πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη. Από το καρτ, στη Formula 3, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής ως οδηγός της Mercedes-Benz και στη συνέχεια στη Formula 1.

Advertisement

To 1991 θα συμμετέχει για πρώτη φορά στον κορυφαίο θεσμό με την ομάδα της Jordan. Στη συνέχεια θα πάει στην Benetton όπου θα παραμείνει ως το 1995. Το 1994, στην Imola, ο Μίκαελ Σούμαχερ θα δει να συμβαίνει εμπρός του το δυστύχημα του αείμνηστου Αΐρτον Σένα και στο τέλος της χρονιάς θα κερδίσει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο Οδηγών. Το 1995 θα κερδίσει τον δεύτερο.

Το 1996 θα αρχίσει να οδηγεί για τη Scuderia Ferrari. Με αυτή θα κερδίσει άλλους πέντε Παγκόσμιους Τίτλους Οδηγών (2000, 2001, 2002, 2003 και 2004). Θα έχει συνολικά επτά και καταρρίψει το ρεκόρ του Χουάν-Μανουέλ Φάντζιο o οποίος είχε πέντε.

Advertisement

Στο τέλος του 2006 ο Μίκαελ Σούμαχερ θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Formula 1. Θα επανέλθει στον θεσμό για την αγωνιστική σεζόν του 2010 με την ομάδα της Mercedes αλλά πλέον δεν ήταν στην φόρμα στη οποία τον είχαμε συνηθίσει.

Στο τέλος του 2012 θα αποσυρθεί οριστικά από την ενεργό δράση ως οδηγός στη Formula 1 και θα αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Όμως στις 29 Δεκεμβρίου 2013 μια πτώση του κατά τη διάρκεια που έκανε σκι θα έχει ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο κεφάλι.

Advertisement

Έκτοτε, ο Μίκαελ Σούμαχερ βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, ως γνωστόν. Είναι παντρεμένος με την Κορίνα Σούμαχερ με την οποία έχουν δύο παιδιά, την Τζίνα-Μαρία και τον Μικ Σούμαχερ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ποια είναι η αγαπημένη εποχή;
Νεότερα στοιχεία για τον Μίκαελ Σούμαχερ
Ραλφ Σουμάχερ: Μου λείπει ο αδελφός μου