Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ραλφ Σουμάχερ: Μου λείπει ο αδελφός μου

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ραλφ Σουμάχερ: Μου λείπει ο αδελφός μου

FORMULA 1

Ραλφ Σουμάχερ: Μου λείπει ο αδελφός μου

FORMULA 1

Συμπληρώνονται 10 χρόνια από την μαύρη ημέρα που ο Μίχαελ Σουμάχερ είχε το ατύχημά του στις Άλπεις. Και ο αδερφός του Γερμανού συγκλονίζει με τις δηλώσεις του.

Advertisement
Advertisement

Ο Ραλφ είχε ανέκαθεν πολύ στενές σχέσεις με τον Μίχαελ και την οικογένειά του. Ακόμη και μετά το ατύχημα του μεγάλου Γερμανού, ο Ραλφ παρέμεινε κοντά στην Κορίνα και στα παιδιά του αδερφού του.

Μιλώντας στην Bild ο Ραλφ αποκάλυψε τα συναισθήματά του όπως και το πώς αντιμετωπίζει την δύσκολη αυτή κατάσταση. «Μου λείπει ο Μίχαελ του τότε. Η ζωή είναι άδικη κάποιες φορές» δήλωσε ο Γερμανός. «Ο Μίχαελ ήταν πολλές φορές τυχερός στην ζωή του, όμως μετά συνέβη αυτό το τραγικό ατύχημα» συμπλήρωσε.

Advertisement
Advertisement

«Δόξα τω Θεώ, χάρη στις πολλές εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής μπορέσαμε να κάνουμε πολλά για εκείνον. Τίποτε, όμως, δεν είναι όπως πριν» αποκάλυψε ο Ραλφ. Είναι μία έμμεση επιβεβαίωση εκείνου που όλοι υποπτευόμαστε. Ότι ο Σουμάχερ παρά το ότι είναι ζωντανός έχει ελάχιστη -στην καλύτερη περίπτωση- επικοινωνία με το περιβάλλον του.

«Το ατύχημα αυτό ήταν μία πολύ άσχημη εμπειρία όχι μόνο για εμένα αλλά και για τα παιδιά του Μίχαελ. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο έφηβος -τότε- Μικ ήταν παρών στο περιστατικό» θυμήθηκε ο Ραλφ Σουμάχερ. Ο πρώην οδηγός των Jordan, Williams και Toyota έχει αναλάβει να βοηθήσει τον ανιψιό του με την καριέρα του τα τελευταία χρόνια.

Advertisement

Όπως είχε κάνει και ο Μίχαελ για τον Ραλφ πριν από αρκετά χρόνια. «Ο Μίχαελ δεν είναι μόνο αδερφός μου. Ήταν επίσης προπονητής και μέντοράς μου όταν ήμουν νεότερος. Μου δίδαξε τα πάντα για τα καρτ, ήταν πάντα δίπλα μου. Μου μετέδωσε όλες τις γνώσεις που είχε από την δική του πορεία. Έμαθα από τον καλύτερο» δήλωσε ένας συναισθηματικά φορτισμένος Ραλφ.

Οι γιατροί δοκιμάζουν τα πάντα

Ο Σουμάχερ είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από ατύχημα στο θέρετρο Μεριμπέλ των γαλλικών Άλπεων στις 29 Δεκεμβρίου του 2023. Είχε βγει σε διαδρομή εκτός πίστας, όμως καθώς το χιόνι ήταν φρέσκο δεν διέκρινε έναν βράχο και έπεσε πάνω του.

Advertisement

Δυστυχώς ο θρύλος της F1 τινάχτηκε στο αέρα και προσγειώθηκε σε άλλον βράχο, δέκα μέτρα μακρύτερα, με το κεφάλι του. Φορούσε κράνος το οποίο, όμως, έσπασε. Ο Σούμι τραυματίστηκε σοβαρά στην δεξιά πλευρά του κεφαλιού του. Αμέσως έσπευσαν γιατροί στο σημείο, αλλά ο Σουμάχερ παρά το ότι είχε τις αισθήσεις του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με το περιβάλλον.

Είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο άμεσα σε νοσοκομείο στο Μουτιέρ και αμέσως μετά στην Γκρενόμπλ όπου και υποβλήθηκε γρήγορα σε δύο πολύ λεπτές νευροχειρουργικές επεμβάσεις. Οι γιατροί τον είχαν θέσει σε τεχνητό κώμα στο οποίο και παρέμεινε για 250 ημέρες. Αργότερα μεταφέρθηκε σε κλινική στο Παρίσι όπου φέρεται να υποβλήθηκε σε μία επαναστατική θεραπεία με βλαστοκύτταρα.

Advertisement

Εδώ και 9 χρόνια είναι σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο στο σπίτι του στην Ελβετία, με μία ομάδα 15 ιατρών και νοσηλευτών να τον παρακολουθούν 24 ώρες το 24ωρο. Η οικογένεια του δίνει ελάχιστες πληροφορίες για την κατάσταση του Γερμανού ενώ ελάχιστοι είναι και οι άνθρωποι που μπορούν να τον επισκέπτονται.

Η ιατρική ομάδα του Σουμάχερ δοκιμάζει τα πάντα προσπαθώντας να βοηθήσει τον Μίχαελ να συνέλθει. Σύμφωνα με την Bild, μάλιστα, ο Σούμι βρέθηκε επιβάτης σε μία Mercedes AMG, ώστε ο εγκέφαλός του να εκτεθεί σε οικείους ήχους.

Το ενδιαφέρον του κοινού για την κατάσταση της υγείας του Σούμι δεν έχει μειωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Πριν δύο χρόνια το Netflix πρόβαλλε ντοκιμαντέρ σχετικά με την ζωή του ενώ σήμερα βγαίνει στον αέρα ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο Γερμανό από το τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Σουμάχερ παραμένει σε κώμα και πουλάνε τα…. πάντα του
Ψάχνουν την δημοσιότητα πάνω από το κρεβάτι του Σουμάχερ
«Δεν έχω καμία ελπίδα να ξαναδώ τον Σουμάχερ…»