Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χρησιμοποιούν τα Tesla τους για να εξορύξουν Bitcoin

Ελλάδα 2:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χρησιμοποιούν τα Tesla τους για να εξορύξουν Bitcoin

ΝΕΑ

Χρησιμοποιούν τα Tesla τους για να εξορύξουν Bitcoin

ΝΕΑ

Ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι τα Tesla τους βοηθούν να βγάζουν… μηνιάτικα, επωφελούμενοι από το χαμηλό κόστος φόρτισης μέσω των Superchargers.

Advertisement
Advertisement

Ολοένα και μεγαλύτερη είναι η δημοτικότητα που γνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα, τα οποία έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δημοφιλέστερο είναι το bitcoin, για την εξόρυξη του οποίου απαιτούνται όχι μόνο πανίσχυρα υπολογιστικά συστήματα, αλλά και τεράστιες ποσότητες ενέργειας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για να «συντηρηθεί» το σύστημα παραγωγής του εν λόγω κρυπτονομίσματος, σε ετήσια βάση χρειάζεται το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει μια χώρα όπως η Φιλανδία.

Λύση στο πρόβλημα των δυσβάστακτων ενεργειακών απαιτήσεων φαίνεται πως έχουν βρει κάποιοι «παραγωγοί» (miners) κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι τυγχάνει να είναι ιδιοκτήτες ενός μοντέλου της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους ως γιγάντιες πηγές ενέργειας, για να τροφοδοτήσουν τα λεγόμενα “mining rigs”, ήτοι τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εξόρυξη.

Δεδομένου ότι οι τιμές φόρτισης σε έναν Supercharger είναι πολλές φορές χαμηλότερη απ’ ό,τι στο οικιακό δίκτυο – και οι μπαταρίες φέρουν εγγύηση οκτώ ετών -, οι παραγωγοί ιδιοκτήτες των Tesla δράττονται της ευκαιρίας, ώστε να μειώσουν τα ενεργειακά έξοδά τους και να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.

Έως και 700 ευρώ μηνιαίως

Advertisement

Ενδεικτικές είναι οι μαρτυρίες κάποιων παραγωγών οι οποίοι αναφέρουν ότι η τροφοδότηση των υπολογιστικών συστημάτων τους μέσω της μπαταρίας των Tesla τους, τους επέτρεψε να βγάλουν ένα… μηνιάτικο.

Ένας από αυτούς και ο Siraj Raval ο οποίος είχε συνδέσει έναν Η/Υ τύπου Apple Mac Mini M1, με την πρίζα του Model 3 αυτοκινήτου του. Όταν το κρυπτονόμισμα Ethereum είχε φτάσει στο peak του, το 2021, ο Raval ισχυρίστηκε πως παρήγαγε από 350 έως και 700 ευρώ μηνιαίως, σύμφωνα με το CNBC.

Advertisement

Κάτι παρόμοιο έκανε και ένας άλλος άντρας, ο Chris Allesi. Συνέδεσε στο αυτοκίνητό του μια συσκευή εξόρυξης bitcoin (Bitmain Antminer S9). Ερωτηθείς, όμως, για την αποδοτικότητα της όλης διαδικασίας, ο Allesi εξέφρασε την απορία του σχετικά με τις ζημιές που ενδέχεται να προκληθούν στο αυτοκίνητο.

«Γιατί να ήθελε κάποιος να προκαλέσει τόσο μεγάλη φθορά σε ένα αυτοκίνητο αξίας 40.000 έως και 100.000 δολαρίων;», διερωτήθηκε μιλώντας στο CNBC. «Αυτή τη στιγμή, η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί δραματικά.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τον βαθμό δυσκολίας. Επομένως, στο ίδιο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο ακριβώς εξοπλισμό, τα κέρδη από το bitcoin περιορίζονται στο 1 ή 2 δολάρια».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Η Tesla είναι η απόλυτη φούσκα”
Ανατίναξε με 30 kg δυναμίτη το Tesla του (+video)
Tesla: Αύξηση 2.000 δολάρια για το πακέτο αυτόνομης οδήγησης (+video)