Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χαζεύεις στο τιμόνι; Δες τι μπορεί να γίνει! (+video)

Ελλάδα 16:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χαζεύεις στο τιμόνι; Δες τι μπορεί να γίνει! (+video)

ΝΕΑ

Χαζεύεις στο τιμόνι; Δες τι μπορεί να γίνει! (+video)

ΝΕΑ

Είναι βασικός κανόνας, είτε οδηγεί κανείς επαγγελματικό, είτε μικρό επιβατικό αυτοκίνητο, πως η προσοχή στο δρόμο πρέπει να είναι απόλυτη, για να αποφεύγονται οι κακοτοπιές.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, τα video που έχουμε παρακάτω από το ίδιο περιστατικό, δείχνουν τι συμβαίνει όταν ο οδηγός δεν έχει την προσοχή του στο δρόμο.

Οι κάμερες στο αυτοκίνητο, δείχνουν τον οδηγό να έχει στο χέρι του κάτι σαν ψαλίδι με το οποίο προσπαθεί ενώ οδηγεί, να κάνει κάποια κίνηση τη στιγμή που κάτι πάει στραβά και καλείται να αντιδράσει. Από εκεί και μετά, το χάος. Με δεδομένο το ότι ένα όχημα που ταξιδεύει με σχεδόν 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, καλύπτει σχεδόν 27 μέτρα το δευτερόλεπτο, οι αντιδράσεις του οδηγού σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει να είναι ακαριαίες και πολύ «μετρημένες» σε ότι έχει να κάνει με την έντασή τους.

Advertisement
Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση, βλέπουμε από δύο διαφορετικές γωνίες λήψης, που δημοσιεύτηκαν στο Idiots In Cars του Reddit, έναν οδηγό φορτηγού που έχει προηγουμένως ασχοληθεί με κάτι άλλο, εκτός της οδήγησης. Τα video δείχνουν το χάος που ακολούθησε από τρεις γωνίες. Ο οδηγός κοιτάζει προς τα κάτω προσπαθώντας να κόψει κάτι με ψαλίδι, όταν η αριστερή πλευρά του φορτηγού, βγαίνει από το δρόμο.

Τότε είναι που ο οδηγός πιάνει ξανά το τιμόνι και προσπαθεί με το ψαλίδι ακόμα ανάμεσα στα δάχτυλά του, να ελέγξει την πορεία του αυτοκινήτου. Η λεπτομέρεια που όπως φαίνεται σώζει τη ζωή του οδηγού, είναι πως φοράει ζώνη ασφαλείας και χάρη σε αυτή, οι απότομες μετακινήσεις που δέχεται, δεν έχουν τραγική κατάληξη. Όπως και να έχει, το video αυτό που είναι μεν της περασμένης χρονιάς, αποτελεί μια πολύ καλή υπενθύμιση του πόσο σημαντική είναι η απόλυτη προσοχή στο δρόμο από κάθε οδηγό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το 45ο και τελευταίο crash test του Rimac Nevera (+video)
Αυστηρότερα crash tests εξέθεσαν την ασφάλεια των μικρών SUV (+video)
Έρχεται τουριστική έκδοση της Honda Rebel 1100; (+video)

Advertisement

 

 

 

Advertisement