Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χατ-τρικ για τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χατ-τρικ για τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Χατ-τρικ για τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε στην αγορά ενώ ο πενταψήφιος αριθμός θυμίζει εποχές προ κρίσης – Αισιοδοξία στην αγορά αυτοκινήτου για ένα εξαιρετικό τελευταίο εξάμηνο, εφόσον υπάρξει ηρεμία από τα αποτελέσματα των εκλογών

Advertisement
Advertisement

«Χατ-τρικ» σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Μάρτιο καθώς κατάφεραν να «σπάσουν» το φράγμα των 13.000 μονάδων που είχαμε να δούμε από το 2021.

Βέβαια οι αυξημένες επιδόσεις της ελληνικής αγοράς οφείλονται αρχικά στις παραγγελίες που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από πολλούς μήνες αλλά και από την ανάγκη για καινούρια αυτοκίνητα στους κλάδους ενοικίασης και χρονομίσθωσης.

Advertisement
Advertisement

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι εταιρικές πωλήσεις αφορούσαν το 61% του συνόλου και το υπόλοιπο 39% αφορούσε τις πωλήσεις λιανικής.

Τον Μάρτιο του 2023 οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο πάνω από 58% γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του κλάδου ωστόσο για το άμεσο μέλλον υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας που εν μέρει οφείλεται και στις εθνικές εκλογές που έχουν ήδη ανακοινωθεί για τις 21 Μαΐου.

Στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων βρέθηκε η Toyota με πάνω από 1.500 μονάδες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν η Opel με πάνω από 1.200 αυτοκίνητα και η Citroen/DS με πάνω από 1.000 μονάδες.

Advertisement

Στη συνέχεια ακολουθούν οι VW, Hyundai, Peugeot, Ford, Kia, BMW και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Suzuki.

Εντύπωση προκαλούν οι πωλήσεις της Tesla καθώς ξεπέρασαν τις 330 μονάδες και μάλιστα το Model Y να έχει κατακτήσει τη μερίδα του λέοντος. Επίσης πουλήθηκαν 22 Porsche με τις μισές να αφορούν σε Cayenne καθώς και 6 Maserati (μία MC20), ένα Audi e-Tron GT και μια Lotus Emira.

Advertisement

Όσον αφορά στο πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 33.800 μονάδες έναντι 22.420 οχημάτων με αποτέλεσμα η αγορά να καταγράφει άνοδο πάνω από 50%.

Η Toyota στο πρώτο τρίμηνο βρίσκεται στην πρώτη θέση με σχεδόν 4.000 μονάδες και ακολουθούν η Opel και η Citroen/DS.

Σε επίπεδο ομίλων και αφού έχουμε τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, ο όμιλος Συγγελλίδη (Peugeot, Citroen/DS, Opel, Mazda) βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων με σχεδόν 10.000 αυτοκίνητα. Ακολουθεί ο όμιλος Βασιλάκη (Hyundai, Kisa, SEAT) με πάνω από 4.700 οχήματα (αν προστεθούν και οι μάρκες Fiat, Alfa Romeo και Jeep ξεπερνάει τις 6.300 μονάδες) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο όμιλος Toyota-Lexus.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ: Βουτιά 31,1% στις πωλήσεις
«Καυτός» και ο Φεβρουάριος για τις πωλήσεις νέων ΙΧ
EE: Σε ποια χώρα «κατέρρευσαν» οι πωλήσεις ηλεκτρικών ΙΧ;