Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χάρμα ιδέσθαι το νέο Honda Civic Type R

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάρμα ιδέσθαι το νέο Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Χάρμα ιδέσθαι το νέο Honda Civic Type R

ΝΕΑ

Δίχως τις σχεδιαστικές φανφάρες της τρέχουσας γενιάς, το νέο Honda Civic Type R βρίσκει την ιδανική… δοσολογία επιθετικότητας.

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς του «απλού» Civic, η Honda έχει συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της στην εξέλιξη της ισχυρής παραλλαγής με την κωδική ονομασία “Type R”.

Στις αρχές του μήνα, το ιαπωνικό brand έδωσε μια πρώτη γεύση για τη σχεδίαση του μοντέλου, δημοσιεύοντας δύο teaser φωτογραφίες. Τα στοιχεία, ωστόσο, που καταφέραμε να εξάγουμε ήταν ελάχιστα, δεδομένου ότι το Honda Civic Type R ήταν ντυμένο με καμουφλάζ.

Κατανοώντας τη μεγάλη προσμονή των φίλων της Honda, οι designers του Kolesa.ru αποφάσισαν να… πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, δημιουργώντας μια ψηφιακή απεικόνιση.

Advertisement
Advertisement

Στα «μάτια» τους η νέα γενιά του σκληροπυρηνικού hatchback θα συνεχίσει να φέρει επιθετική εμφάνιση, χωρίς, ωστόσο, τις σχεδιαστικές φανφάρες του υφιστάμενου μοντέλου. Ο εξευγενισμός ξεκινά από το μπροστινό μέρος, όπου απουσιάζουν οι μεγάλες μαύρες εσοχές για τα φώτα ομίχλης στις άκρες του προφυλακτήρα. Αυτές λάμπουν δια της απουσίας τους και στο πίσω μέρος, το οποίο έχει μίνιμαλ προσανατολισμό.

Φυσικά δεν λείπουν οι «επιθετικές» πινελιές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον μεγάλο μπροστινό προφυλακτήρα, την εκτενή χρήση του μαύρου χρώματος σε ζάντες και καλύμματα καθρεπτών, την ευμεγέθη πίσω πτέρυγα και το μεγάλο διαχύτη με τις τρεις, κεντρικά τοποθετημένες απολήξεις της εξάτμισης.

Advertisement

Στο τεχνικό σκέλος, το νέο Type R φαίνεται πως δεν θα παρεκκλίνει από την πεπατημένη, κινούμενο από μια εξελιγμένη εκδοχή του 2λιτρου τούρμπο βενζινοκινήτηρα του τρέχοντος μοντέλου. Η ισχύς του, μάλιστα, ενδέχεται να ξεπερνά τα 320 άλογα, με την κίνηση να φτάνει στους μπροστινούς τροχούς μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο Honda Civic Type R θα αποκαλυφθεί εντός του 2022 και θα είναι το τελευταίο μη υβριδικό Honda.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD
Επιστρέφει το Honda Integra!
Πρώτες επίσημες εικόνες για το νέο Honda Civic Type R