Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χαλάζι και ισχυρές βροχές προκαλούν χάος στην Αθήνα

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χαλάζι και ισχυρές βροχές προκαλούν χάος στην Αθήνα

ΝΕΑ

Χαλάζι και ισχυρές βροχές προκαλούν χάος στην Αθήνα

ΝΕΑ

Η έντονη κακοκαιρία που πλήττει το λεκανοπέδιο τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Μία δύσκολη μέρα εξελίσσεται η σημερινή για τους κατοίκους και τους οδηγούς της Αθήνας, με την έντονη βροχόπτωση να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας.

Σε αρκετά σημεία πέφτει έντονο χαλάζι (όπως πριν λίγη ώρα στην περιοχή του αεροδρομίου) με αποτέλεσμα οι οδηγοί να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία σε όλο το λεκανοπέδιο.

Μάλιστα η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες, καλώντας τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα για τις επόμενες 4 με 5 ώρες σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οπότε η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί σε αρκετές περιοχές. Από αργά το απόγευμα αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση, καθώς το μέτωπο θα κινηθεί ανατολικότερα.

Λόγως της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων διεκόπη λίγο μετά τις 11 το πρωί η κυκλοφορία στην Πειραιώς στη διασταύρωση με Πέτρου Ράλλη προς Πειραιά και με τη Χαμοστέρνας προς Αθήνα.
Διακοπή κυκλοφορίας και στην παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην οδό Ωκεανίδων στον Ασπρόπυργο, στην έξοδο Λαχανά επί του Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία, στη Βουλιαγμένης από Ανθέων έως Ζέππου στο ρεύμα προς Αθήνα.

Advertisement

Κατά τόπους υπάρχουν προβλήματα που δημιουργούνται από την έντονη κακοκαιρία, όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία, με την πλημμυρισμένη γέφυρα κάτω από την Κηφισίας, στην προέκταση της Σπύρου Λούη προς το Χαλάνδρι.

Advertisement

Ένα άλλο φαινόμενο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή είναι με τους υπονόμους οι οποίοι έχουν φουσκώσει και έχουν σπρώξει τα καπάκια προς τα πάνω, δημιουργώντας σοβαρό κίνδυνο για τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα.

Γενικά είναι φρόνιμο από εδώ και στο εξής αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για να βρεθείτε στους δρόμους της πρωτεύουσας να το αποφύγετε όσο μπορείτε. Έτσι κι αλλιώς θα αργήσετε ή -το πιθανότερο- δεν θα φτάσετε ποτέ τον προορισμό σας.

 

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα κινηθείτε με ασφάλεια στην κακοκαιρία
Οδήγηση στη βροχή: Τα SOS
Πέντε συμβουλές για ασφαλή οδήγηση στη βροχή