Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Cadillac XT4 ξεκλειδώνει με Face ID

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Cadillac XT4 ξεκλειδώνει με Face ID

ΝΕΑ

Η Cadillac XT4 ξεκλειδώνει με Face ID

ΝΕΑ

Η Cadillac εφαρμόζει μια σειρά από αναβαθμίσεις στο πολυτελές της crossover XT4 που διατίθεται στην Κίνα και η πιο εντυπωσιακή από αυτές, είναι φυσικά η δυνατότητα ξεκλειδώματος με την αναγνώριση προσώπου.

Advertisement
Advertisement

Περιγράφεται ως «η απόλυτη εμπειρία χωρίς κλειδί», το ξεκλείδωμα και η εκκίνηση του Face ID είναι βασικά ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που λειτουργεί μέρα και νύχτα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Η απρόσκοπτη εμπειρία εισόδου καθίσταται δυνατή χάρη σε μια διπλή κάμερα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικόνας που προκύπτει από την εκπομπή υπέρυθρης ακτινοβολίας και ένα φως που αναβοσβήνει. Όταν ο χρήστης πλησιάζει το όχημα, μια οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας στην κεντρική κολώνα (Β pillar) ενεργοποιείται αυτόματα μέσω της λειτουργίας αφύπνισης καθώς αναγνωρίζει το πρωτόκολλο Bluetooth του κινητού τηλεφώνου του χρήστη. Στη συνέχεια, η κάμερα σαρώνει το πρόσωπο του οδηγού για να προβεί στο ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. Με την αναγνώριση του οδηγού, το σύστημα ξεκλειδώνει τις πόρτες, επιτρέποντας την εκκίνηση του κινητήρα χωρίς κλειδί.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τη δυνατότητα Face ID, το σύστημα ενσωματώνει επίσης επιλογές ασφαλείας όπως δακτυλικό αποτύπωμα και ξεκλείδωμα κωδικού πρόσβασης, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Το σύστημα, το οποίο υποστηρίζει έως και 8 χρήστες του αυτοκινήτου συνολικά, κοστίζει για να παραγγελθεί 1.480 δολάρια (1.250 ευρώ). Εκτός από το Face ID, το XT4 του 2021 που προορίζεται για πώληση στην Κίνα, αποκτά επίσης το ολοκαίνουργιο σύστημα που αφορά αποκλειστικά τον κάτοχο της Cadillac (CUE) με ασύρματο Apple CarPlay, έξυπνο σύστημα φωνητικών εντολών Baidu, Χάρτες Baidu και άλλες προηγμένες λειτουργίες. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το σύστημα φωνητικού ελέγχου Baidu μέσω του σχετικού πλήκτρου στο τιμόνι. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το σύστημα μπορεί να αναγνωρίσει έως και 214 εντολές.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

O Sylvester Stallone πουλάει την Cadillac του (VIDEO)

H Cadillac Celestiq αρχικά δεν ήταν να γίνει ηλεκτρική

Advertisement

Ένα διαφορετικό Cadillac Escalade

 

 

Advertisement