Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπορεί να είναι αυτή η Porsche 911 του μέλλοντος; (video)

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπορεί να είναι αυτή η Porsche 911 του μέλλοντος; (video)

ΝΕΑ

Μπορεί να είναι αυτή η Porsche 911 του μέλλοντος; (video)

ΝΕΑ

Το μοντέλο-μύθος της Porsche, η 911 αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς σχεδιαστές, οι οποίοι δημιουργούν αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Advertisement
Advertisement

 

Από το 1963, όταν και ξεκίνησε η παραγωγή της Porsche 911, άπαντες έμειναν έκπληκτοι με το μοναδικό της σχήμα, που διατηρείται έως και τώρα, όντας ένα από τα χαρακτηριστικότερα της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Αυτό έχει δώσει το έναυσμα σε πολλούς εκκολαπτόμενους σχεδιαστές να παρουσιάσουν την δική τους άποψη επάνω σε διαφορετικές εκδοχές της 911. Και όχι μόνο. Το 1966 o Ιταλός Bertone δημιούργησε την 911 Spyder που προορίζονταν να βγει σε παραγωγή ως 911 Cabriolet, αλλά έμεινε εκεί. Επάνω σε αυτή βασίστηκαν οι Hussain Almossawi και Marin Myftiu και μας δείχνουν το τελευταίο τους δημιούργημα που φέρει τον κωδικό «Project 411» δείχνοντάς μας πώς μπορεί να εξελιχθεί η 911 στο άμεσο μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Παρατηρώντας τα πρώτα σκίτσα δεν μπορούμε να μην εντυπωσιαστούμε από την μοναδική σχεδίαση του αμαξώματος, που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην αεροδυναμική. H αποκλειστικά για δύο επιβάτες καμπίνα βρίσκεται ουσιαστικά τοποθετημένη στο κέντρο, ενώ είναι εμφανείς οι εισαγωγές αέρα, τόσο στην εμπρός μάσκα, όσο και στα πλαϊνά. Ιδιαίτερα τονισμένα είναι τα φτερά και οι θόλοι που φιλοξενούν τους μεγάλους τροχούς, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα επαναστατικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED και η ενεργή αεροτομή.

Advertisement

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το «Project 411» διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που θα μπορεί να δίνει εξωπραγματικές επιδόσεις, όπως για παράδειγμα τελική ταχύτητα 400 km/h, ενώ δεν θα λείπει και η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Επίσης, για να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα το βάρος, έχουν τοποθετηθεί μικρών διαστάσεων μπαταρίες, οι οποίες θα μπορούν να φορτίζονται και εν κινήσει.

Advertisement