Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW: Ξεκινά τη χρήση του Android Automotive OS

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW: Ξεκινά τη χρήση του Android Automotive OS

ΝΕΑ

BMW: Ξεκινά τη χρήση του Android Automotive OS

ΝΕΑ

Η επιρροή της Google συνεχίζει να αυξάνεται καθώς η BMW ανακοίνωσε στο Automobil-Elektronik Kongress τα σχέδιά της να υιοθετήσει το Android Automotive OS.

Advertisement
Advertisement

Η BMW θα αρχίσει να χρησιμοποιεί το Android Automotive OS το επόμενο έτος

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι το Android Automotive OS θα ενσωματωθεί σε ορισμένες σειρές μοντέλων για πρώτη φορά ως δεύτερη τεχνολογική προσέγγιση παράλληλα με την τρέχουσα παραλλαγή του BMW Operating System 8 που βασίζεται σε Linux.

Ενώ η εταιρία από τη Βαυαρία δεν κυκλοφόρησε φωτογραφίες της έκδοσης του Android Automotive OS, εκπρόσωπός της είπε ότι «διαφορετικές πλατφόρμες λογισμικού επιτρέπουν στο σύστημα infotainment να διαμορφωθεί μεμονωμένα».

Advertisement
Advertisement

Ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος για θέματα Συνδεσιμότητας και Ανάπτυξης Τεχνικών Λειτουργιών της BMW, Stephan Durach, πρόσθεσε: «Ενσωματώνουμε τις καλύτερες εφαρμογές είτε προέρχονται από δικές μας εσωτερικές εξελίξεις, ανοιχτού κώδικα ή εμπορικά προϊόντα λογισμικού από άλλες εταιρίες. Η εταιρεία θέλει να διασφαλίσει ότι οι πελάτες μας απολαμβάνουν, μια μοναδική προσαρμοσμένη ψηφιακή εμπειρία στο όχημά τους».

Advertisement

Η Google παρουσιάζει το Android Automotive OS ως ανοιχτό και προσαρμόσιμο λογισμικό που μπορεί να λειτουργεί σε συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου και κεντρικές μονάδες. Χρησιμοποιώντας την ίδια βάση κωδικών με τηλέφωνα και tablet με Android, το σύστημα πιθανότατα θα διαθέτει γνωστές εφαρμογές όπως οι Χάρτες Google και το Google Assistant, καθώς και υποστήριξη για εφαρμογές τρίτων.

Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για να δούμε το Android Automotive OS σε μοντέλα BMW καθώς τα πρώτα αυτοκίνητα, που θα φέρουν την εφαρμογή θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο του 2023. Φυσικά, η BMW δεν θα είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που υιοθετεί το Android Automotive OS καθώς είναι ήδη διαθέσιμο σε μοντέλα της GM , της Polestar και της Volvo.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Google: Σύντομα με YouTube στις οθόνες των αυτοκινήτων
Ποιοί είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;
«Τα παιδία παίζει» και στα μελλοντικά Ford!