Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Google: Σύντομα με YouTube στις οθόνες των αυτοκινήτων

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Google: Σύντομα με YouTube στις οθόνες των αυτοκινήτων

Mobility

Google: Σύντομα με YouTube στις οθόνες των αυτοκινήτων

Mobility

Η Google δεν θα αργήσει να επιτρέψει στους χρήστες Android να αναπαράγουν video της διάσημης πλατφόρμας YouTube στις οθόνες των αυτοκινήτων τους.

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται πως η «ατομική ευθύνη» θα βρεθεί μπροστά μας και πάλι, μια και θα δούμε «ανατροπές» σε όσα ξέραμε μέχρι σήμερα και αφορούν την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Τα video του YouTube -και όχι μόνο- είναι «αποκλεισμένα» από την αναπαραγωγή στα συστήματα με τις οθόνες των αυτοκινήτων. Έτσι, εάν για κάποιο λόγο θέλετε να δείτε κάτι στα YouTube και Netflix μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου, η Google δεν προσφέρει επίσημα αυτή τη δυνατότητα.

Το Android Auto δεν υποστηρίζει εφαρμογές βίντεο και προφανώς αυτό είναι το σωστό, μιας και έτσι περιορίζεται η πιθανότητα απόσπασης της προσοχής του οδηγού από το δρόμο και τα εκεί τεκταινόμενα. Αυτό, όμως, πρόκειται να αλλάξει.

Advertisement
Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε από την Google, η νέα λειτουργία μετάδοσης (η οποία θα υποστηρίζει επίσης Chromebook) θα επιτρέπει στους χρήστες να φορτώνουν video σε συσκευές Android και στη συνέχεια να κάνουν αναπαραγωγή στις οθόνες του αυτοκινήτου τους.

Ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστο το αν θα αναπαράγεται και η εικόνα ή το σύστημα θα επιτρέπει μόνο την ακρόαση του ήχου από το εκάστοτε video. Αλλά δεν αποκλείεται να δούμε το «ξεκλείδωμα» της λειτουργίας αναπαραγωγής video στις οθόνες των αυτοκινήτων.

Advertisement

Ας ελπίσουμε πως θα υπάρχει κάποια δικλείδα ασφαλείας για αποκλεισμό όταν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει. Χωρίς να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, σε ότι έχει να κάνει με το χρόνο παρουσίασης της νέας αυτής λειτουργίας, το θέμα τοποθετείται χρονικά μέσα στο έτος που διανύουμε, οπότε και θα μας λυθούν όλες οι απορίες για το αν θα πρέπει πάλι να επιστρατευτεί η «ατομική ευθύνη» ή όχι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιοί είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;
Η Google και η Android μπήκαν στην F1
H Google γίνεται έμπορος αυτοκινήτων

 

Advertisement