Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποιοι είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;

Ελλάδα 18:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποιοι είναι καλύτεροι οδηγοί, οι χρήστες iPhone ή Android;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κάποτε συζητούσαμε για τη μάχη των φύλων όσον αφορά το ποιος είναι καλύτερος οδηγός (ο άνδρας ή η γυναίκα). Καμία φορά τα στερεότυπα έχουν και ηλικιακό χαρακτήρα, με τους νέους να δέχονται πυρά ή τους… παππούδες στο άλλο άκρο.

Advertisement
Advertisement

Πάμε να δούμε μία μοντέρνα συγκριτική έρευνα για το ποιος κρατά καλύτερα το τιμόνι των τεσσάρων τροχών.

Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα από όλα ότι δεν χρειάζεται να παρεξηγηθείτε όσοι έχετε στην κατοχή σας iPhone ή ένα πιο… κοινό smartphone με λειτουργικό Andriod. Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ και έλαβε υπόψη 20.000 οδηγούς εγγεγραμμένους σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία. Η Jerry επέλεξε οδηγούς κάθε ηλικιακής κατηγορίας, από διάφορες τάξεις και με ανακατεμένα οικονομικά και μορφωτικά κριτήρια. Ποιο ήταν όμως το συμπέρασμα της ιδιαίτερης έρευνας;

Advertisement
Advertisement

Οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος της Google ήταν καλύτεροι οδηγικά και στις έξι διαφορετικές κατηγορίες που προχώρησε σε έρευνα η ασφαλιστική εταιρεία σε σχέση με αυτούς με λειτουργικό iOS. Οι φίλοι της Apple λοιπόν φάνηκαν να υστερούν στη συνολική συμπεριφορά στο δρόμο, το φρενάρισμα, την υπερβολική ταχύτητα, την απόσπαση της προσοχής από το δρόμο, την επιτάχυνση και το στρίψιμο. Με λίγα λόγια, προκαλούν περισσότερα ατυχήματα και ενδεχομένως το λειτουργικό της Apple να φέρει κάποια ευθύνη για αυτό.

Οι οδηγοί πιθανό να εκμεταλλεύονται το κινητό τηλέφωνο με τις υψηλές δυνατότητες για να τσεκάρουν τα email τους, να δουν τις ειδοποιήσεις στο Instagram και το Facebook ή ακόμη και να δουν ταινία ή βίντεο στο Netflix και το Youtube. Αυτό μειώνει το χρόνο αντίδρασης ή τους οδηγεί σε λάθη που οδηγούν σε ατυχήματα, ακόμη και δυστυχήματα.

Advertisement

Μία άλλη οπτική έχει να κάνει, ίσως, με τη λογική σκέψη ενός κατόχου «φθηνού» smarthone. Δηλαδή, ο χρήστης δεν νοιάζεται  και τόσο για το “φαίνεσθαι” και έχει άλλες προτεραιότητες στη ζωή του. Αυτός ο «τύπος» λοιπόν ασχολείται περισσότερο με το τιμόνι, όταν είναι καθοδόν και δε ρισκάρει τη ζωή του ούτε καν να χάσει δύο ώρες από αυτήν με το να τσακώνεται ή να περιμένει την οδική βοήθεια. Όποια και αν είναι η αλήθεια, οι Αμερικάνοι έβγαλαν τα συμπεράσματα τους μέσω της έρευνας των 20.000 οδηγών – κατόχων κινητών τηλεφώνων. Έχει βάση και στα μέρη μας άραγε ή όχι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί Mercedes και BMW αποφεύγουν Google και Apple;
Το Apple Car θα έχει κορυφαίο λειτουργικό σύστημα
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

Advertisement