Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο ποια μάρκα του ομίλου BMW προσελκύει τους νέους

Ελλάδα 0:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο ποια μάρκα του ομίλου BMW προσελκύει τους νέους

ΝΕΑ

Απίστευτο ποια μάρκα του ομίλου BMW προσελκύει τους νέους

ΝΕΑ

Η μάρκα που προβάλλει ως η πιο «συντηρητική» του Group φαίνεται πως έχει κλέψει τις καρδιές των νεαρής ηλικίας οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Αρκετά πλήρες είναι το χαρτοφυλάκιο του ομίλου BMW, μιας και περιλαμβάνει κάποιες εταιρείες που ικανοποιούν σχεδόν όλα τα «γούστα». Η Mini απευθύνεται στους νεαρής ηλικίας οδηγούς, η BMW στους λάτρεις της σπορ οδήγησης συνδυάζοντας premium στοιχεία και η Rolls-Royce σε μια προνομιούχα αυστηρά ολιγομελή ελίτ.

Η καταναλωτική συμπεριφορά, ωστόσο, είναι απροσδιόριστη, παρά τις αναλυτικές έρευνες των εταιρειών. Και κατά συνέπεια, το target group αποδεικνύεται διαφορετικό συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις.

Χαρακτηριστικό είναι, λοιπόν, το παράδειγμα του ομίλου BMW που παρατηρεί αποσβολωμένος τη «μετατόπιση» χιλιάδων νεαρής ηλικίας πελατών του προς την ακριβότερη και ενίοτε πιο «συντηρητική» μάρκα του ομίλου, τη Rolls-Royce.

Advertisement
Advertisement

Κάτι που επιβεβαίωσε, μιλώντας στο Automotive News Europe, ο Διευθύνων Σύμβουλος της πολυτελούς μπράντας, Torsten Mueller-Oetvoes. Όπως ανέφερε, η μέση ηλικία των πελατών της Rolls-Royce είναι 43 έτη, με το πιο πολυπληθές κοινό να καταγράφεται στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αυτή η απροσδόκητη γοητεία που ασκεί η RR και στα νεαρής ηλικίας, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην απόφαση της μάρκας να δημιουργήσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μάρκας, Spectre, σε coupe αμάξωμα.

Advertisement

«Ένα coupe είναι ένα πολύ συναισθηματικό αυτοκίνητο. Και για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να κάνουμε μια ισχυρή δήλωση», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ξεκαθάρισε παράλληλα πως το BEV δεν θα είναι σε καμιά περίπτωση ο αντικαταστάτης της Wraith, καθώς «θα μοιάζει πολύ διαφορετικό».

Χωρίς να είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες, η Spectre θα λανσαριστεί το τελευταίο τρίμηνο του 2023, αφού πρώτα διεξαχθεί ένα  πρόγραμμα δοκιμών που θα περιλαμβάνει κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Advertisement

Θα βασίζεται σε μια πλήρως αρθρωτή αλουμινένια αρχιτεκτονική που ντεμπούταρε στην Phantom, για να ακολουθήσουν οι Cullinan & Ghost.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Beyonce και ο Jay Z αγόρασαν τις δύο Rolls-Royce Boat Tail
Η επετειακή σειρά Rolls-Royce Landspeed Collection
Σέρβις για την μικρότερη Rolls-Royce στον κόσμο

Advertisement