Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Alpina B5 GT Limited Edition: 634 άλογα για λίγους και εκλεκτούς

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpina B5 GT Limited Edition: 634 άλογα για λίγους και εκλεκτούς

ΝΕΑ

Alpina B5 GT Limited Edition: 634 άλογα για λίγους και εκλεκτούς

ΝΕΑ

Η Alpina φύλαγε το καλύτερο για το τέλος της τρέχουσας 5άρας. Και «ζαλίζει» με τις επιδόσεις της.

Advertisement
Advertisement

Καθώς η Σειρά 5 της BMW αυτής της γενιάς φθάνει σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωση της πορείας της, η Alpina αποφάσισε να βγάλει ότι πιο δυνατό έχει παρουσιάσει ποτέ με το αμάξωμα της 5άρας.

Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι η B5 GT και μάλιστα σε Limited Edition, καθώς θα κατασκευαστούν μόλις 250 κομμάτια, σε έκδοση sedan αλλά και station wagon.

O κινητήρας είναι ο κλασικός V8 των 4,4 λίτρων που έχει δεχθεί αρκετές περιποιήσεις ώστε η ισχύς του να φθάσει στα 635 άλογα και η ροπή τα 850 Nm.

Advertisement
Advertisement

Χάρη σε αυτή την υπερπαραγωγή ιπποδύναμης, οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές, με το 0-100 χλμ/ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα (3,6 για την έκδοση Touring) ενώ η τελική ταχύτητα είναι εκπληκτική για οικογενειακό αυτοκίνητο, αγγίζοντας τα 330 χλμ/ώρα (ή 322 χλμ/ώρα για την Touring).

Όλα αυτά συνδυάζονται με μία πιο έντονη ηχητική υπόκρουση χάρη στην νέα εξάτμιση με τετραπλό τελικό το οποίο κατασκευάζεται από τιτάνιο και είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα.

Advertisement

Πέρα από τον κινητήρα έχουν υπάρξει επεμβάσεις στις ρυθμίσεις του συστήματος διεύθυνσης και στην ανάρτηση, η οποία είναι χαμηλωμένη για ακόμα καλύτερη κατανομή του βάρους.

Advertisement

Τα φρένα είναι της Brembo με μεγάλους διάτρητους αεριζόμενους δίσκους των 395 χιλιοστών εμπρός και 398 χιλιοστών πίσω.

Οπτικά, η περιορισμένη έκδοση δεν διαφέρει από τη νορμάλ Β5, με το αεροδυναμικό πακέτο να περιλαμβάνει νέο εμπρός προφυλακτήρα και ένα μεγαλύτερο splitter. ΟΙ ζάντες είναι των 20 ιντσών σε κλασικό σχέδιο της Alpina και με το όνομα B5 GT χαραγμένο επάνω τους.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα Nappa σε πολλές αποχρώσεις, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζουν τα υπέροχα σπορ μπάκετ καθίσματα, και αυτά καλυμμένα με ακριβό δέρμα σε διάφορους χρωματισμούς.

Advertisement

Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκδοσης ξεχωρίζει η μικρή πλακέτα με την αρίθμηση του μοντέλου καθώς και το κορυφαίο ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Η Alpina έχει ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες με την τιμή του μοντέλου να ξεκινά από τα 145.500 ευρώ για την σεντάν και τα 148.500 ευρώ για την station wagon έκδοση.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2023, οπότε όσοι πιστοί σπεύσατε, καθώς τα 250 κομμάτια θα εξαντληθούν μάλλον γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που διαφέρει η επανασχεδιασμένη Alpina XB7;
Νέα Alpina D4 S Gran Coupe (+video)
Η Alpina ανανεώνει την εναλλακτική M3