Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Alpina ανανεώνει την εναλλακτική M3

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Alpina ανανεώνει την εναλλακτική M3

ΝΕΑ

Η Alpina ανανεώνει την εναλλακτική M3

ΝΕΑ

Η B3 αποτελεί την πρόταση της Alpina όσον αφορά την πανίσχυρη 3άρα στη σεντάν και την touring εκδοχή της.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική εταιρεία τόλμησε τόσο σχεδιαστικά όσο και σε θέματα απόδοσης.

Η εκδοχή της Alpina ονομάζεται B3 και αποτελεί μία ξεκάθαρη βελτίωση του έτσι και αλλιώς ισχυρού και πολυπόθητου μοντέλου. Βλέπουμε λοιπόν τις επεμβάσεις της εταιρείας στους προφυλακτήρες, τις απολήξεις της εξάτμισης (τέσσερις), τις ακτινωτές ζάντες, αλλά και στο εσωτερικό. Εκεί διακρίνουμε μεγαλύτερη οθόνη infotainment 14,9 ιντσών και σπορ διάκοσμο στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων -και όχι μόνο- με τα σήματα και τα χρώματα της Alpina.

Advertisement
Advertisement

Οι επεμβάσεις στην έκδοση Touring είναι ακόμη πιο έντονες, καθώς οι Γερμανοί μετέτρεψαν ένα σπορ οικογενειακό σε ένα καυτό station που μπορεί να χαρίσει μοναδικές συγκινήσεις εκτός από πρακτικότητα. Εφοδιάζεται αντίστοιχα, με twin turbo τρίλιτρο βενζινοκινητήρα -σε σειρά- με απόδοση 495 ίππων (ελαφρώς βελτιωμένος) και 730 Nm ροπής. Η Touring χρειάζεται 3,7 δευτερόλεπτα για τα 0-100 χλμ./ώρα, μόλις 0,1 δευτ. πιο αργή σε σχέση με την τετράθυρη B3.

Και οι δύο διαθέτουν σύστημα τετρακίνησης προερχόμενο από την Μ340i xDrive και 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Φυσικά και οι τιμές πώλησης των δύο Alpina είναι αυξημένες σε σχέση με τις BMW M3, με ένα ποσό κοντά στις 15.000 ευρώ να είναι αρκετό έτσι ώστε να φέρει στα χέρια σας την ελαφρώς ισχυρότερη και πιο σπορτίφ B3 σε σχέση με τη M3. Πλησιάζει με λίγα λόγια την εντυπωσιακή Jahre M 50 Edition που είδαμε πριν από λίγες ημέρες που ζητά σχεδόν 100.000 ευρώ. Η τελευταία έχει συλλεκτικό χαρακτήρα και αποτελεί… δώρο της BMW για το μισό αιώνα ζωής του M division.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξέφρενο drifting με τις νέες BMW M3 & M4 (+video)
Τα καταφέρνει η BMW M4 στο τεστ ταράνδου; (+video)
Νέες plug-in υβριδικές BMW 1.500 κυβικών

Advertisement