Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Bentley: Αμιγώς “ηλεκτρική” μέχρι το 2030

Ελλάδα 4:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Bentley: Αμιγώς “ηλεκτρική” μέχρι το 2030

ΝΕΑ

Bentley: Αμιγώς “ηλεκτρική” μέχρι το 2030

ΝΕΑ

Η Bentley κατασκευάζει πολυτελή οχήματα για περισσότερο από έναν αιώνα, με ισχυρούς κινητήρες V8 και W12 την τελευταία δεκαετία. Τώρα τι;

Advertisement
Advertisement

Όμως, καθώς η αγορά στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση, η Bentley θέλει να είναι ο ηγέτης των υπερπολυτελών ηλεκτρικών οχημάτων, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μάρκα έχει δεσμευτεί για μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα μέχρι το 2030.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Adrian Hallmark ανακοίνωσε το πλάνο της μάρκας να εξελίξει μια ολοκληρωμένη γκάμα EV αυτοκινήτων. “Το μέλλον της Bentley θα είναι πλήρως ηλεκτρικό”, σημειώνει με στόμφο ο διευθύνων σύμβουλος. “Δεν δουλεύουμε μόνο επάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά σε μια πλήρη οικογένεια ηλεκτρικών αυτοκινήτων”.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Bentley θα κυκλοφορήσει το 2025 χρησιμοποιώντας μια νέα ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στις νέες απαιτήσεις. Μέχρι το 2026, όλα τα μοντέλα της Bentley θα είναι είτε plug-in hybrid είτε EV. Και μέχρι το τέλος της δεκαετίας η εταιρεία σχεδιάζει να σταματήσει εντελώς να κατασκευάζει κινητήρες εσωτερικής καύσης, αντικαθιστώντας τους με μπαταρίες και ηλεκτροκινητήρες.

Advertisement
Advertisement


«Μέχρι το 2030, δεν θα υπάρχουν πλέον θερμικοί κινητήρες», λέει ο Hallmark. “Αυτή είναι μια βαθιά αλλαγή για τον κλάδο και θέλουμε να ηγηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση”. Σύμφωνα με μια εσωτερική μελέτη της αυτοκινητοβιομηχανίας, τουλάχιστον το 55% των τωρινών πελατών δηλώνει πως θα ενδιαφερόταν να αγοράσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley.

Μέρος αυτής της βιώσιμης στρατηγικής περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο για την εξάλειψη του πλαστικού έως το 2025 αλλά και του άνθρακα έως το 2030. Η εταιρεία πραγματοποιεί ήδη στρατηγικές κινήσεις στην έδρα της στο Crewe, που περιλαμβάνουν πιο βιώσιμες διαδικασίες παραγωγής, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα τα επόμενα δέκα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Νέα Bentley Flying Spur: Με κινητήρα V8 και εστίαση στον οδηγό (+video)

Προηγμένα υλικά στο μέλλον της Bentley

Advertisement

Ζωντάνεψε ο κινητήρας της Bentley Blower Continuation