Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Προηγμένα υλικά στο μέλλον της Bentley

Ελλάδα 15:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προηγμένα υλικά στο μέλλον της Bentley

Mobility

Προηγμένα υλικά στο μέλλον της Bentley

Mobility

Ο συνδυασμός της ηλεκτροκίνησης με υλικά που θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον θα αποτελέσει τη βάση για τα μελλοντικά μοντέλα της Bentley

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της μελέτης με την ονομασία Octopus που διεξάγει με 15 ακόμα εταιρίες που εξειδικεύονται στο χώρο της τεχνολογίας η Bentley ερευνά κάθε δυνατή λύση για τη δημιουργία ηλεκτρικών συστημάτων με μέγιστη αποδοτικότητα και ελάχιστη επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Μεταξύ των συνεργατών της είναι και η εταιρία Advanced Electric Machines η οποία αυτή τη στιγμή πειραματίζεται με νέα υλικά για την κατασκευή ηλεκτρικών μονάδων. Στόχος είναι η αποφυγή χρήσης εξωτικών υλικών όπως το νεοδύμιο (ένα σπάνιο χημικό στοιχείο) το οποίο χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως στους ηλεκτροκινητήρες μονίμου μαγνήτη. Επιπλέον εξετάζεται η πιθανότητα αντικατάστασης το χαλκού με αλουμίνιο το οποίο είναι ελαφρύτερο αλλά και πιο εύκολο να ανακυκλωθεί. Το ζητούμενο προκειμένου αυτό να γίνει εφικτό είναι να βρεθεί τρόπος ώστε οι καλωδιώσεις από αλουμίνιο να προσφέρουν παραπλήσια αγωγιμότητα με αυτές από χαλκό.

bentley-octopus

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον σε πειραματικούς κινητήρες που έχουν κατασκευαστεί στο πλαίσιο της έρευνας Octopus η κεντρική μονάδα ελέγχου του ηλεκτρικού κυκλώματος έχει ενσωματωθεί στον ηλεκτροκινητήρα για μείωση του όγκου και ευκολότερη τοποθέτησή του σε διάφορα οχήματα αλλά και με ελάχιστες υποχωρήσεις σε χωροταξικό επίπεδο.

Η Bentley σχεδιάζει να έχει μια υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο της μέχρι το 2023 και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μέχρι το 2026. Μέχρι τότε η έρευνα Octopus είναι πολύ πιθανό να της έχει δώσει απαντήσεις και λύσεις σε καίρια ζητήματα ώστε να δημιουργήσει μια ηλεκτρική μονάδα που θα συνδυάζει την αξιοπιστία, την υψηλή απόδοση και βέλτιστη ενεργειακή υπό το πρίσμα μιας ευρύτερα φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας.

bentley-EXP-100-GT

Advertisement

Διαβάστε επίσης

Bentley Bentayga Speed: Ανανέωση για το ταχύτερο SUV στον κόσμο

Advertisement

Bentley Continental GT: Η ομορφιά του τέρατος (video)

Χρονογράφος της Breitling με υπογραφή της Bentley

 

Advertisement