Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μπαταρίες με τεράστια αυτονομία από κινέζικη εταιρεία

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπαταρίες με τεράστια αυτονομία από κινέζικη εταιρεία

Mobility

Μπαταρίες με τεράστια αυτονομία από κινέζικη εταιρεία

Mobility

Η κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία μπαταριών Envision AESC ετοιμάζεται να παράγει μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτονομία έως και 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Η Envision – για όσους δεν τη γνωρίζουν- είναι η εταιρεία που προμηθεύει μπαταρίες ιόντων-λιθίου τη Nissan με την τελευταία να τις τοποθετεί στο Leaf. Η κινέζικη φίρμα όμως έχει στα σχέδιά της την κατασκευή νέων μπαταριών, που θα επιτρέπουν να ταξιδεύουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.

Αυτό μπορεί να είναι εφικτό, τοποθετώντας τα στοιχεία των μπαταριών ακόμα πιο κοντά μεταξύ τους, μειώνοντας έτσι τους χρόνους φόρτισης έως και 30%. Ακόμα, εφόσον δημιουργηθεί επιπλέον χώρος χάρη στον παραπάνω τρόπο, θα μπορούσαν να προστεθούν κι άλλα στοιχεία, διπλασιάζοντας τη συνολική χωρητικότητα.

Κινέζικα δημοσιεύματα θέλουν την Envision να δημιουργεί ένα νέο εργοστάσιο στον νομό Ibaraki κοντά στο Τόκιο, όπου θα παράγει τις νέες μπαταρίες. Το εργοστάσιο θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ηλιακούς συλλέκτες και δεν θα παράγει καθόλου διοξείδιο του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Να σημειώσουμε ότι η Envision είναι ο έβδομος μεγαλύτερος προμηθευτής μπαταριών στον κόσμο με βάση τις παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν το 2020. Η Nissan κατέχει το 20% των μετοχών της, ενώ το υπολειπόμενο ποσοστό παραμένει στην κινέζικη εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Nissan «τελειώνει» τους κινητήρες εσωτερικής καύσης
Ποιο Hollywood; Η Nissan δημιούργησε το απόλυτο σποτ (+video)
Δοκιμή: Nissan Juke 1.0 DIG-T vs Opel Mokka 1.2T 130 PS AT8