Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία σε όλη την Ελλάδα

Ελλάδα 7:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία σε όλη την Ελλάδα

ΝΕΑ

Μπαράζ ελέγχων από την Τροχαία σε όλη την Ελλάδα

ΝΕΑ

Σε μόλις 7 ημέρες οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελέγχους σε πάνω από 19.500 οχήματα και βεβαίωσαν 1.508 παραβάσεις.

Advertisement
Advertisement

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει η Τροχαία τους ελέγχους σε όλη την Επικράτεια για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα την εβδομάδα από 3 έως και 9 Αυγούστου τα κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στις παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό 962 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη την χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 19.568 οχήματα και βεβαίωσαν 1.399 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 109 για μη χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας κατά την μεταφορά παιδιών.

Οι περισσότερες παραβάσεις, 261 στον αριθμό, σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου και ακολουθούν η Αττική με 214, τα Δωδεκάνησα με 141, το Ρέθυμνο με 83, τα Ιωάννινα με 63 και η Αχαΐα με 49 παραβάσεις.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Advertisement

Παράλληλα η ΕΛΑΣ υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Από τα… σαπάκια στράφηκαν στα «ρημάδια» μεταχειρισμένα

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης

Καθημερινά 611 κλήσεις έκοβε η Τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική

Advertisement