Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 3.000 κλήσεις για κράνος και ράμπες ΑμεΑ

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάνω από 3.000 κλήσεις για κράνος και ράμπες ΑμεΑ

ΝΕΑ

Πάνω από 3.000 κλήσεις για κράνος και ράμπες ΑμεΑ

ΝΕΑ

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Advertisement
Advertisement

Πάνω από 15.700 ελέγχους πραγματοποίησε από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου η Τροχαία σε όλη την Επικράτεια δίδοντας προτεραιότητα στις παραβάσεις για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους αλλά και για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης και στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Ειδικότερα 977 συνεργεία της Τροχαίας συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα και έλεγξαν συνολικά 15.787 οχήματα βεβαιώνοντας 2.308 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 764 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής με 745 κλήσεις και ακολουθεί το Ηράκλειο με 418, η Α’ Δωδεκανήσου με 256, η Θεσσαλονίκη με 236, η Αχαΐα με 103 και η Κορινθία με 80 παραβάσεις.

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Η ΕΛΑΣ επίσης υπενθυμίζει ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει στον εκτελωνισμό εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Advertisement

Πάνω από 22.000 κλήσεις «έκοψε» η Τροχαία σε μόλις 1 μήνα!

Ξεκίνησε η μεταφορά των «βασιλικών» αυτοκινήτων