Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Automobili Pininfarina B95: Ένα… μαχητικό εδάφους (+video)

Ελλάδα 16:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Automobili Pininfarina B95: Ένα… μαχητικό εδάφους (+video)

ΝΕΑ

Automobili Pininfarina B95: Ένα… μαχητικό εδάφους (+video)

ΝΕΑ

Θα φτιαχτεί σε ελάχιστα κομμάτια, θα κοστίζει απίστευτα λεφτά και όσοι το αγοράσουν θα αισθάνονται σαν σε καταδιωκτικό της ασφάλτου.

Advertisement
Advertisement

Το Automobili Pininfarina B95, ένα ακόμα ηλεκτρικό hypercar με τιμή 4,4 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου του Monterey.

Περιορισμένο σε μόλις 10 μονάδες, το B95 μοιράζεται το ίδιο σύστημα κίνησης με το Battista, συνδυάζοντας εξαιρετική σχεδίαση και απίστευτες επιδόσεις.

Κατασκευασμένο με τη σχεδιαστική φιλοσοφία PURA της Pininfarina, το B95 διαθέτει μια αποκλειστική ανοιχτή διθέσια διαμόρφωση που ξεφεύγει από την λογική του Battista.

Advertisement
Advertisement

Η κομψή σιλουέτα του αναδεικνύεται από ένα μεγάλο εμπρός splitter, λεπτούς προβολείς LED, τονισμένα εμπρός φτερά και ένα καπό με ανοίγματα σαν βράγχια.

Αυτό που κάνει το B95 να ξεχωρίζει είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αεροδυναμικών καλυμμάτων τύπου φέρινγκ τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό.

Advertisement

Εμπνευσμένες από vintage μαχητικά αεροπλάνα, αυτά τα καλύμματα είναι κατασκευασμένα από διαφανές πλαστικό με εκτεθειμένα στηρίγματα αλουμινίου και μπορούν να αλλάζουν ύψος ανάλογα με την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Advertisement

Το εσωτερικό του B95 είναι εξίσου εντυπωσιακό, διαθέτοντας ένα ταμπλό από ανθρακονήματα με σχέδιο αιωρούμενης πτέρυγας, διακοσμημένο με πολυτελές δέρμα.

Τα καθίσματα μοιράζονται το ίδιο δερμάτινο φινίρισμα, ενώ τα προσκέφαλα διαθέτουν πολυτελές ύφασμα με μαύρα και λευκά στοιχεία.

Advertisement

Με κινητήρια δύναμη μια μπαταρία ιόντων λιθίου 120 kWh που κινεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, η B95 αποδίδει 1.925 ίππους.

Επιταχύνει από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα και φτάνει σε τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει παρμπρίζ. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από το 20% στο 80% σε μόλις 25 λεπτά.

Η παραγωγή του Pininfarina B95 πρόκειται να ξεκινήσει το 2025, συμπίπτοντας με την 95η επέτειο της εταιρείας. Και ήδη το βιβλίο των παραγγελιών από εκείνους που έχουν να ξοδέψουν 4,4 εκατομμύρια είναι γεμάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοί θα είναι οι αντίπαλοι της σούπερ Porsche Mission X
0-100 χλμ./ώρα: Τα κορυφαία στον κόσμο
Το Pininfarina Battista και οι γοητευτικές του λεπτομέρειες