Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό Audi R8

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό Audi R8

ΝΕΑ

Στην παραγωγή το ηλεκτρικό Audi R8

ΝΕΑ

Η αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας και κατ’ επέκταση της αυτονομίας, οδηγεί την Audi στην απόφαση να κατασκευάσει – έστω σε περιορισμένο αριθμό – το R8 e-tron, το ηλεκτρικό πισωκίνητο supercar. Η ιστοσελίδα από την Αυστραλία drive.com.au επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της γερμανικής εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες «οι μηχανολόγοι και τεχνικοί εξελίσσουν το ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου».

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη χωρητικότητα και αποδοτικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου του R8 e-tron, με αποτέλεσμα η αυτονομία να διπλασιαστεί σχεδόν, από τα 215 στα 400 km. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν 380 PS και 83,6 kgm ροπής και χαρίζουν στο Audi επιτάχυνση 0-100 σε 4,2 sec. Tο συνολικό βάρος του αυτοκινήτου διατηρήθηκε στα 1.780 kg, χάρη στη χρήση αλουμινίου και τμημάτων από ανθρακόνημα.

Πριν λίγους μήνες το Audi R8 e-tron έσπασε το ρεκόρ του Νίρμπουργκρινγκ σε ότι αφορά σε ηλεκτρικό όχημα παραγωγής. Ο χρόνος που πέτυχε με τον Markus Winkelhock στο τιμόνι, ήταν 8 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video ΕΔΩ.