Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Νέο ηλεκτρικό R8 μόνο με καλύτερες μπαταρίες

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Νέο ηλεκτρικό R8 μόνο με καλύτερες μπαταρίες

ΝΕΑ

Audi: Νέο ηλεκτρικό R8 μόνο με καλύτερες μπαταρίες

ΝΕΑ

Όταν η εξέλιξη της τεχνολογίας των μπαταριών το επιτρέψει, τότε και μόνο η Audi θα εξετάσει τον ενδεχόμενο παραγωγής του R8 E-Tron.

Advertisement
Advertisement

 

Για την Audi είναι πολύ σημαντικό να γίνουν όσο το δυνατό λιγότεροι συμβιβασμοί που θα αφορούν το χαρακτήρα αλλά και την οδηγική χαρά που θα προσφέρει το ηλεκτρικό R8 και υπό αυτό το πρίσμα, η σημερινή τεχνολογία των μπαταριών δεν είναι αυτό που θέλει η εταιρεία για να λανσάρει το super sport μοντέλο της ως αμιγώς ηλεκτρικό. Η εμπειρία από την έκδοση E-Tron του R8 που από το 2015 έως και το 2016 παρήχθη σε λιγότερες από 100 μονάδες, κάνει την Audi να είναι λίγο πιο «κρατημένη» αναφορικά με τις προσδοκίες της για την παραγωγή και τη διάθεση ενός ηλεκτρικού supercar.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως το Audi R8 E-Tron που διατέθηκε στην Ευρωπαϊκή αγορά με τον ηλεκτροκινητήρα των 456 ίππων και των 93,9 kgm ροπής, μπορούσε και επιτάχυνε από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα, ενώ ζύγιζε 1.839 κιλά. Η τελική του ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα, ενώ οι μπαταρίες των 92 kWh, προσέφεραν μια αυτονομία της τάξης των 450 χιλιομέτρων.

Advertisement

To «πρόβλημα» του R8 E-Tron ήταν το υψηλό κόστος κτήσης, που οριζόταν στα 1,1 εκατομμύρια ευρώ και το έβγαζε σε πολλές περιπτώσεις από τη βεντάλια των επιλογών πολλών υποψήφιων αγοραστών μοντέλου της κατηγορίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως σε πολλές αγορές, το κόστος αυτό έφτανε να είναι έως και 10 φορές μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του «απλού» R8 με τον V8 κινητήρα. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες θέλουν την Audi να επαναφέρει το θέμα του ηλεκτρικού R8 από το 2022 αλλά η τοποθέτηση της εταιρείας αναιρεί αυτή τη διάθεση, λέγοντας δια στόματος Anthony Garbis που είναι Product Manager για το Audi R8, πως «η ηλεκτρική εκδοχή θα είναι διαθέσιμη όταν η εταιρεία κρίνει πως η τεχνολογία των μπαταριών επιτρέπει την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού supercar».

Advertisement