Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Audi R8;

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Audi R8;

ΝΕΑ

Αμιγώς ηλεκτρικό το επόμενο Audi R8;

ΝΕΑ

Η Audi αναμένεται να ανακοινώσει το επόμενο R8 ως ένα πλέον ηλεκτρικό supercar το 2022 – μια κίνηση που θα σημάνει ταυτόχρονα και το τέλος της χρήσης των αιθαλών  βενζινοκινητήρων V10 της γερμανικής εταιρείας. Νέοι καιροί λοιπόν, νέα ήθη για όλους πλέον…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Τα μοντέλα V10 αποτελούν βασικό συστατικό της Audi τις τελευταίες δεκαετίες. Ωστόσο, η υιοθέτηση του ηλεκτροκίνητου συστήματος μετάδοσης στην τρίτη γενιά του υπερσύγχρονου αυτοκινήτου υπογραμμίζει δύο ασταμάτητες τάσεις: την επικράτηση της ηλεκτροκίνησης αλλά και το τέλος των μεγάλων σε χωρητικότητα ατμοσφαιρικών κινητήρων. Επίσης, η Audi αναμένεται να αναθεωρήσει και τους V8, με τα τελευταία μοντέλα RS4 και RS5 να στρέφονται στα V6 turbo σύνολα, αφήνοντας τα μεγαλύτερα V8 να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το παρόν στα μεγαλύτερα μοντέλα.

Η Audi δημιούργησε μια περιορισμένη έκδοση E-tron του αρχικού R8 το 2015 ως το πρώτο βήμα προς τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα απόδοσης. Ωστόσο, θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα με το τρίτης γενιάς R8 αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, κάνοντάς το ριζικά διαφορετικό από το σημερινό. Θα εμπνευστεί από το πρωτότυπο PB18 e-tron που αποκαλύφθηκε στο φετινό Pebble Beach Concours d’Elegance. Χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης επιστρατεύει βελτιωμένη καθημερινή ευχρηστία. Ωστόσο, η απόδοση είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς η Audi θεωρεί ότι οι επιδόσεις θα κερδίσουν το στοίχημα. Η εταιρεία τοποθετείται ως ηγέτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ως μέρος του σχεδίου πώλησης 800.000 ηλεκτροκίνητων μοντέλων – περίπου το ένα τρίτο των πωλήσεών της – μέχρι το 2025. Έτσι θα ανταποκρίνεται στους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων σε όλες τις μεγάλες παγκόσμιες αγορές ιδιαίτερα στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Ως ηλεκτρικό όχημα που αναπτύχθηκε με καθαρή πρόθεση την κορυφαία απόδοση, η τρίτη γενιά R8 θα μπορούσε να παρουσιάσει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές μορφές αυτοκινήτου παραγωγής. Με τετρακίνηση, στιγμιαία ροπή από τους ηλεκτρικούς κινητήρες και ίσως ισχύ πάνω από 1000 ίππους, είναι πιθανό να έχει χρόνο 0-100 km/h περίπου 2,0 sec.

Audi-R8-future-tsiro-640