Live Κίνηση
Περισσότερα
2023-AUDI-Q8-E-TRON

Audi Q8 e-tron & Audi Q8 Sportback e-tron: Τελειότητα σε τέσσερις τροχούς

Ελλάδα 3:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q8 e-tron & Audi Q8 Sportback e-tron: Τελειότητα σε τέσσερις τροχούς

2023-AUDI-Q8-E-TRON

Audi Q8 e-tron & Audi Q8 Sportback e-tron: Τελειότητα σε τέσσερις τροχούς

2023-AUDI-Q8-E-TRON

Με το νέο και εξαιρετικό Audi Q8 e-tron, ο premium κατασκευαστής εξυψώνει την εποχή της ηλεκτροκινητικότητας, σηματοδοτώντας για την μάρκα με τους τέσσερις δακτυλίους ένα πλήρως εξηλεκτρισμένο και συναρπαστικό μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Το Q8 e-tron θέτει συνεχώς νέα πρότυπα στην κατηγορία των premium ηλεκτρικών SUV. Βασίζεται στο ίδιο επιτυχημένο concept και συνεχίζει στα χνάρια αυτού του καινοτόμου ηλεκτρικού μοντέλου.

Τα δυο κορυφαία ηλεκτρικά SUV (Q8 e-tron και Q8 Sportback e-tron) εντυπωσιάζουν με την ελκυστική τους σχεδίαση, τη βελτιωμένη αεροδυναμική, την μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης / χωρητικότητα της μπαταρίας, καθώς και την αυξημένη αυτονομία έως και 582 χιλιόμετρα στην έκδοση SUV και σχεδόν έως 600 χιλιόμετρα στην έκδοση Sportback (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP). Σημαντικές επεμβάσεις, ειδικά στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, προσδίδουν στο κορυφαίο SUV ένα πιο ελκυστικό design.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Audi Q8 e-tron, με τη βελτιωμένη απόδοση και αυτονομία, καθώς και με τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του, είναι μία σημαντική προσθήκη στην ηλεκτρική γκάμα της φίρμας που ενθουσιάζει όσους θέλουν μοντέλα που βγάζουν συναίσθημα και που ταυτόχρονα είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση.

Η Audi επικεντρώθηκε στα οφέλη για τους πελάτες που ενισχύονται από αυτές τις αναβαθμίσεις στο πολυτελές SUV. Στο νέο Q8 e-tron, αυξήθηκε σημαντικά τόσο η χωρητικότητα της μπαταρίας όσο και η απαραίτητη ισχύ φόρτισης. Κάτι που επέτρεψε να συντελεστεί μια βέλτιστη ισορροπία μεταξύ ενεργειακής πυκνότητας και ικανότητας φόρτισης, αυξάνοντας την συνολική απόδοση. Σε όλες τις εκδόσεις του Q8 e-tron βελτιώθηκαν δραστικά οι κινητήρες, το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης όπως επίσης και τα συστήματα ελέγχου πλαισίου – και συνεπώς τα κορυφαία πλέον δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Advertisement

Και για τους δύο τύπους του καθόλα ελκυστικού αμαξώματος (Q8 e-tron και Q8 Sportback e-tron), υπάρχουν τρεις επιλογές σε ότι αφορά στα συστήματα πρόωσης, εννοείται με στάνταρ τετρακίνηση. Με δύο ηλεκτρικά μοτέρ στα σπλάχνα, οι βασικές εκδόσεις του Audi Q8 50 e-tron (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 24.0–20.1 (WLTP), και του Audi Q8 50 Sportback e-tron (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 23.7–19.5 WLTP), σε λειτουργία boost αποδίδουν 340 ίππους και 664 Nm ροπής χαρίζοντας αστραπιαίες επιδόσεις, ενώ διαθέτουν αυτονομία έως 480 χλμ. (SUV) και 500 χλμ. (Sportback), σύμφωνα με το αυστηρό πρότυπο του WLTP.

Επίσης με την διάταξη dual-motors, τα Audi Q8 55 e-tron (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh /100 km: 24.4–20.6 WLTP) και Audi Q8 55 Sportback e-tron (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 24.1–19.9 (WLTP), σε λειτουργία boost αποδίδουν 408 ίππους και 664 Nm ροπής που κόβουν την ανάσα. Η αυτονομία τους φτάνει έως τα 582 χιλιόμετρα για το SUV και έως τα 600 χιλιόμετρα για το Sportback, σύμφωνα με το WLTP. Η τελική τους ταχύτητα, καθώς και αυτή του Q8 50 e-tron συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 χλμ.: 24.0–20.1 (WLTP), περιορίζεται στα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement

Γνωρίστε τα πάντα εδώ για το νέο επιβλητικό Audi Q8 e-tron

Τα κορυφαία Audi SQ8 e-tron (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 χλμ.: 28.0–24.6 (WLTP), συνδυασμένη εκπομπή CO2 σε g/km: 0) και Audi SQ8 Sportback e-tron (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε kWh/100 km: 27.0–23.5 WLTP), εφοδιάζονται με τρεις αποδοτικούς και πολύ οικονομικούς κινητήρες. Η ενισχυμένη απόδοσή τους ανέρχεται σε 503 ολοζώντανους ίππους και 973 Nm ροπής. Η αυτονομία των εκδόσεων S φτάνει τα 513 χλμ., τόσο στο SUV όσο και στο Sportback. Η τελική τους ταχύτητα περιορίζεται στα 210 χλμ./ώρα.

Advertisement

Εννοείται πως όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την γαλήνια ηρεμία που χαρακτηρίζει τις πολυτελείς ποιοτικά κατασκευές της Audi και κυρίως, εκείνες με τις μηδενικές εκπομπές CO2, όπως είναι τα νέα και αφοπλιστικά προικισμένα Audi Q8 e-tron και Audi Q8 Sportback e-tron.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Audi Q8 e-tron στην Γερμανία
Δοκιμή: Audi Q8 55 e-tron quattro
Η Audi ετοιμάζει τα νέα Q5 και SQ5