Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Audi: Νέο ηλεκτρικό στη θέση του επόμενου A1

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi: Νέο ηλεκτρικό στη θέση του επόμενου A1

Mobility

Audi: Νέο ηλεκτρικό στη θέση του επόμενου A1

Mobility

Η Audi σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο αντικαταστάτης του A1 να είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική κινητικότητα αποτελεί πλέον μία πάγια προτεραιότητα για την Audi, με την γερμανική εταιρεία να «παγώνει» την εξέλιξη αρκετών μοντέλων με θερμικά σύνολα, θέλοντας να περιορίσει παράλληλα και τα αυξημένα κόστη κατασκευής των EV οχημάτων της.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, στο περιθώριο της διαδικτυακής παρουσίασης των νέων e-tron GT και RS e-tron GT, o διευθύνων σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann ανέφερε ότι πολύ πιθανό να μην υπάρξει η 3η γενιά του A1, δικαιολογώντας την σκέψη του λέγοντας ότι τα κέρδη από κάθε μοντέλο που πωλείται είναι πολύ μικρά. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιο μοντέλο θα πάρει τη θέση του, ως βασικό, καθώς υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι, όπως μία μοντέρνα εκδοχή του A2.

Advertisement
Advertisement

Οι φήμες για την ηλεκτρική έκδοση του χρονολογούνται εδώ και μία δεκαετία, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Audi έχει δώσει το πράσινο φως στην ομάδα σχεδιασμού για να παρουσιάσει μία πρώτη εκδοχή. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι το νέο A2 θα ακολουθήσει σε αρκετά σημεία το μοτίβο που γνωρίζουμε από το πρωτότυπο AI: ME που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάης το 2019.

Advertisement

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο διαθέτει κόμπακτ διαστάσεις, βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του VW Group, ενώ εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 170 ίππων, σε συνεργασία με μία μπαταρία 65 kWh. Παράλληλα, είναι εξοπλισμένο με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και αναδιπλούμενο τιμόνι.

Διαβάστε επίσης:
Θα έχει Drift Mode και το νέο Audi RS3 με τους 420 ίππους;
Audi Q8 TFSI e quattro: Με 462 PS και κατανάλωση 2,7 lt/100 km
Ο σχεδιαστής του Audi e-tron GT αποκαλύπτει τα μυστικά του

Advertisement