Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Εισάγει νέα δεδομένα στη βαφή αυτοκινήτων

Ελλάδα 10:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Εισάγει νέα δεδομένα στη βαφή αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Audi: Εισάγει νέα δεδομένα στη βαφή αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η Audi θέτει για ακόμη μία φορά νέα πρότυπα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αυτή τη φορά στον τομέα της βαφής των αμαξωμάτων και ειδικά στους δύο τόνων χρωματισμούς, που αποτελούν για τους κατασκευαστές πραγματική σπαζοκεφαλιά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Είναι λογικό τα μοντέλα με διχρωμία στο αμάξωμά τους να δίνουν ένα χαρούμενο τόσο στην γκρίζα καθημερινότητά μας, ενώ όπως θα έχετε διαπιστώσει έχουν γίνει της μόδας την τελευταία διετία, σε διάφορες κατηγορίες, όπως τα SUV ή ακόμα και supercars (Audi R8). Αλλά η όλη διαδικασία της βαφής είναι περίπλοκη και δαπανηρή, καθώς τα αυτοκίνητα βάφονται αρχικά με το ένα χρώμα και στη συνέχεια, αφού καλυφθούν τα τμήματα του αμαξώματος που δεν θέλουν το δεύτερο χρώμα, τα ξαναβάφουν.

2015-589730r8-v10-plus-by-audi-exclusive1-chariatis-530

Η Audi από το 2019 θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, βάφοντας τα αυτοκίνητα δίχρωμα, μόνο με μία διαδικασία, χωρίς να χρειάζεται να καλυφθεί κανένα σημείο του αμαξώματος. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, η νέα διαδικασία χρησιμοποιεί ένα όργανο υψηλής ακρίβειας, το οποίο θα ελέγχεται από ρομπότ, που ουσιαστικά θα βάφει την όποια επιφάνεια με ακρίβεια 1 mm. Έτσι το αυτοκίνητο θα παίρνει τον δύο τόνων χρωματισμό με απόλυτη ακρίβεια, σε μικρότερο χρόνο και κόστος, από τη διαδικασία  που ακολουθείται σήμερα. Επίσης η νέα διαδικασία βαφής είναι και φιλικότερη προς το περιβάλλον. Η Audi ήδη δοκιμάζει τη νέα μέθοδο, σε πιλοτικό πρόγραμμα, στα κεντρικά του Ίγκολσταντ, ενώ ελπίζει να την φέρει στην παραγωγή μέσα στο 2019.

Advertisement

2015-589733r8-v10-plus-by-audi-exclusive1-chariatis-640