Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: Έχουν μέλλον τα RS Avant

Ελλάδα 21:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Έχουν μέλλον τα RS Avant

ΝΕΑ

Audi: Έχουν μέλλον τα RS Avant

ΝΕΑ

Το μέλον των γρήγορων στέισον της Audi φαίνεται πως είναι εξασφαλισμένο. 

Advertisement
Advertisement

Στην εποχή που τα SUV κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή αγορά και τα σεντάν έχουν σχεδόν εκλείψει, η Audi βλέπει το μέλλον της γεμάτο με station wagon επιδόσεων. Έχοντας μόλις παρουσιάσει το πολεμικό RS 6 Avant GT των 650 ίππων, εκπρόσωπος της εταιρείας παραδέχθηκε ότι υπάρχει και συνέχεια.

Ο τεχνικός διευθυντής του πρότζεκτ Audi RS6 Avant GT, Νιλς Φίσερ απάντησε σε δημοσιογράφους μετά την παρουσίαση, στην ερώτηση αν τα station υψηλών επιδόσεων θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της γκάμας.

Ο Φίσερ απάντησε κοφτά: «Σίγουρα ναι, θα συνεχίσουμε να έχουμε στη γκάμα μας», επιβεβαιώνοντας έτσι πως το RS 6 Avant GT είναι μία φυσική συνέχεια και όχι το τέλος.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, μία ατάκα που ακούστηκε στην παρουσίαση ήταν η «Μείνετε συντονισμένοι». Μοιάζει περισσότερο σαν να προλόγισε η Audi την παρουσίαση ενός ακόμα RS Avant στο κοντινό μέλλον.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε πρώτη φορά γρήγορο station το μακρινό 1992 το ιστορικό Audi RS 2 Avant και συνέχισε με τις εκδόσεις RS 4 και RS 6. Το τελευταίο μάλιστα, διατίθεται ακόμα στην αγορά και ανά τα χρόνια έχει γίνει όλο και πιο επιθετικό.

Advertisement

Η επόμενη μέρα για την Audi στα station wagon με υψηλές επιδόσεις είναι το εδώ και καιρό φημολογούμενο RS 6 e-tron Avant, του οποίου την παρουσίαση αναμένουμε εντός του 2024.

Ως e-tron, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, κατασκευασμένο στην πλατφόρμα PPE, που υπενθυμίζουμε εξελίχθηκε από τις Audi και Porsche και αφορά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Advertisement

Όσον αφορά ένα νέο RS Avant με θερμικό κινητήρα, αυτό αναμένεται -μετά το RS 6 e-tron- να είναι το RS 4 Avant και θα είναι plug-in υβριδικό με V6.

Μία παρόμοια στρατηγική αναμένεται να ακολουθηθεί και για το επίσης φημολογούμενο RS7 Avant το οποίο θα αντικαταστήσει το RS6 Avant, πριν η Audi περάσει στην αμιγώς ηλεκτρική εποχή της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi RS 6 Avant GT: Το απόλυτο station που δεν κωλώνει ούτε με Ferrari
Το επόμενο Audi RS 5 θα είναι plug-in υβριδικό
Η ώρα του ηλεκτρικού Audi A6 Avant πλησιάζει!