Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Audi E-tron: Ανανέωση με νόημα

Ελλάδα 15:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi E-tron: Ανανέωση με νόημα

Mobility

Audi E-tron: Ανανέωση με νόημα

Mobility

Η Audi σκοπεύει να αναβαθμίσει τα ηλεκτρικά SUV E-tron και E-tron Sportback με μπαταρία νέας γενιάς, παρέχοντας μεγαλύτερη γκάμα, ως μέρος των facelift τους στο τελευταίο εξάμηνο του 2022.

Advertisement
Advertisement

Η βελτίωση των μοντέλων στοχεύει στην παράταση της ζωής τους έως τουλάχιστον το 2025, όταν θα αντικατασταθούν από ένα ολοκαίνουργιο SUV, που πιθανώς ονομάζεται Q8 E-tron.

Μαζί με τη νέα μπαταρία, τα E-tron προορίζονται θα αποκτήσουν πιο αποδοτικούς ηλεκτρικούς κινητήρες και ένα αναβαθμισμένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα επιτρέπει μεγαλύτερη ανάκτηση ενέργειας μεταξύ άλλων βελτιωμένων λειτουργιών. Επιπλέον θα αυξηθεί και η αυτονομία στα 603 χλμ. και για τις δύο παραλλαγές, όταν η μπαταρία των 95 kWh που χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή δίνει αυτονομία 400 χλμ.

Τα Audi, E-tron και E-tron Sportback βασίζονται σε μια τροποποιημένη έκδοση της αρχιτεκτονικής MLB της Audi, η οποία αναπτύχθηκε αρχικά για αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Η αναβάθμιση για τα SUV έχει προγραμματιστεί παρά την αναμενόμενη άφιξη του Q6 E-tron , το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ειδικών προδιαγραφών EV που αναπτύχθηκε σε μια κοινοπραξία μηχανικής μεταξύ της Audi και της Porsche .

Θα υπάρξει λίφτινγκ για το E-tron SUV και το E-tron Sportback, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi, για να αναβαθμιστούν σημαντικά με μια σειρά τεχνικών ενημερώσεων που θα αυξήσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά τους.

Advertisement

Μετά την επιβεβαίωση του νέου Q6 E-tron στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο, οι προτάσεις ήταν ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει το E-tron και το E-tron Sportback. Ωστόσο, τόσο το Q6 E-tron, όσο και το Sportback (εμπνευσμένο από κουπέ στυλ), περιγράφεται ως το μικρότερο από τα E-tron.

Το Q6 E-tron, το οποίο αναπτύσσεται παράλληλα με την νέα ηλεκτρική Porsche Macan νέας γενιάς, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi RS e-Tron GT κοντράρει το R8 (video)
Το πρώτο Audi Q4 e-tron που ήρθε στην Ελλάδα
Audi Q6 E-Tron από το 2023