Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ιδού το επταθέσιο, ηλεκτρικό VW ID.6

Ελλάδα 20:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού το επταθέσιο, ηλεκτρικό VW ID.6

Mobility

Ιδού το επταθέσιο, ηλεκτρικό VW ID.6

Mobility

Ένα νέο μέλος της οικογένειας των ηλεκτρικών μοντέλων ID αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο 2021 η VW.

Advertisement
Advertisement

Μετά τα ID.3 και ID.4, η γερμανική εταιρεία είναι έτοιμη να λανσάρει το τρίτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, αυτή την φορά με τον κωδικό ID.6, που θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην Κίνα, ως ο βασικός προορισμός του.

Παρατηρώντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, είναι άμεση η στενή συγγένεια που έχει το ID.6 με το ID.4, τουλάχιστον σε ότι αφορά το σχεδιαστικό μοτίβο του αμαξώματος. Οι αλλαγές που το κάνουν διαφορετικό εντοπίζονται στα μεγαλύτερα εμπρός φωτιστικά σώματα, στην ανασχεδιασμένη μάσκα με την ψεύτικη εισαγωγή αέρα, τις μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες και τις χωνευτές χειρολαβές.

Advertisement
Advertisement

Το νέο ID.6 δείχνει και είναι μεγαλύτερο από το ID.4 και σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, το συνολικό μήκος του φτάνει τα 4.876 χλστ, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.965 χλστ. Συγκριτικά με το ID.4, παρατηρούμε μία αύξηση κατά 29,2 εκατοστά στο μήκος και 19,8 εκατοστά στο μεταξόνιο, με αποτέλεσμα η διάταξη του εσωτερικού να είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και επτά επιβάτες.

Advertisement

Επιπλέον, τα έγγραφα ανακοινώνουν ότι το νέο VW ID.6 θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 150 kW ή 204 ίππων, κάτι αντίστοιχο με το ID.4. Μελλοντικά αναμένουμε και την έκδοση με δύο μοτέρ, απόδοσης 306 ίππων και με έξυπνη τετρακίνηση. Προς το παρόν δεν αναφέρεται κάτι σχετικά με την μπαταρία και την ενεργειακή απόδοσή της.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ανατροπή! Πότε ένα τροχαίο θεωρείται εργατικό ατύχημα

Νέος ΚΟΚ: Σε ποιές παραβάσεις θα αφαιρούνται οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίες;

Αλλάζουν όλα: Με δίπλωμα οδήγησης ΙΧ θα μπορούν να οδηγούν και μοτοσικλέτες

Advertisement