Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi: 50 χρόνια “Vorsprung durch Technik” (+video)

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: 50 χρόνια “Vorsprung durch Technik” (+video)

ΝΕΑ

Audi: 50 χρόνια “Vorsprung durch Technik” (+video)

ΝΕΑ

Πιστή για μισό αιώνα είναι η Audi στο σλόγκαν “Vorsprung durch Technik” (προβάδισμα μέσω της τεχνολογίας), όταν για πρώτη φορά ακούστηκε το 1971.

Advertisement
Advertisement

Τα 50 χρόνια έκλεισε φέτος το σλόγκαν “Vorsprung durch Technik” με την προηγμένη τεχνολογία και τις καινοτομίες της Audi να βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο, ενώ σηματοδοτεί παράλληλα την πρωτοπορία της μάρκας σε όλους τους τομείς.

Ήταν το 1971, όταν η Audi λάνσαρε το NSU Ro 80, το οποίο χάρη στην τεχνολογία που διέθετε για την εποχή, δημιουργήθηκε αυτομάτως το βασικό moto της γερμανικής φίρμας: “Vorsprung durch Technik”. Σε ελεύθερη μετάφραση: “προβάδισμα μέσω της τεχνολογίας” αποτελεί ένα όραμα της Audi και υπογραμμίζει το πάθος της για τεχνολογική πρωτοπορία και διαφοροποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο μοντέλο (NSU Ro 80) ξεχώρισε αμέσως από την αεροδυναμική του σχεδίαση και το προηγμένο μηχανικό σύνολο. Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας Wankel κινητήρας 995 κ.εκ. απόδοσης 113 ίππων. Συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο τριών ταχυτήτων και η κίνηση προέρχεται από τον εμπρός άξονα.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Audi θα διατηρήσει τη Singleframe μάσκα και στα ηλεκτρικά της
Νέα τετρακίνητη έκδοση για το Audi Q4 e-tron
Στην Ελλάδα τα πανίσχυρα Audi e-tron GT quattro και RS e-tron GT (+τιμές)