Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Audi θα διατηρήσει τη Singleframe μάσκα και στα ηλεκτρικά της

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Audi θα διατηρήσει τη Singleframe μάσκα και στα ηλεκτρικά της

Mobility

Η Audi θα διατηρήσει τη Singleframe μάσκα και στα ηλεκτρικά της

Mobility

Το γνώριμο σχεδιαστικό στυλ και κυρίως η χαρακτηριστική μάσκα της Audi θα παραμείνουν βασικά στοιχεία της εικόνας και των νέων ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Η Audi, όπως και το σύνολο του ομίλου VW, έχει εντείνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της ηλεκτρικής της γκάμας ενισχύοντας την παρουσία της σε όλο και περισσότερες κατηγορίες. Μετά το πρώτο e-tron και το εντυπωσιακό e-tron GT το νέο Q4 e-tron βάζει την Audi στο πιο εμπορικό κομμάτι της ηλεκτροκίνησης και ήδη το φως της δημοσιότητας έχει δει το A6 e-tron ενώ σύμφωνα με ανακοινώσεις της εταιρίας στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον οι θερμικοί κινητήρες θα καταργηθούν και όλη η γκάμα θα αποτελείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά μοντέλα.

Παρά την ριζική αλλαγή φαίνεται όμως πως η Audi δεν έχει πρόθεση να αλλάξει το έντονα δυναμικό σχεδιαστικό της ύφος και σε αυτό το πλαίσιο δεν πρόκειται να γυρίσει την πλάτη σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σχεδιαστικά της στοιχεία, την πολυγωνική μάσκα. Παρά το γεγονός πως η ηλεκτροκίνηση καταργεί την ανάγκη για την ύπαρξη ψυγείου στο εμπρός μέρος και κατά συνέπεια δεν επιβάλει πλέον την μάσκα με αεραγωγούς η Audi θα διατηρήσει την οπτική διαμόρφωση της κλασσικής μάσκας η οποία πλέον αποτελεί κομμάτι της σχεδιαστικής υπογραφής της εταιρίας.

Audi e-tron face

Advertisement
Advertisement

Προφανώς η μάσκα δεν θα συνδέεται πλέον με την ανάγκη ροής αέρα για την εκτέλεση ψυκτικού έργου όμως η χώρος πίσω από αυτή πιθανότατα θα αξιοποιηθεί για την φιλοξενία νέων τεχνολογικών στοιχείων, όπως για παράδειγμα αισθητήρων, που θα μπορούσαν να σχετίζονται ακόμα και με την αυτόνομη οδήγηση. Επιπλέον η δυνατότητα διαμόρφωσης της μάσκας ως μια ενιαία επιφάνεια θα δώσει την ευκαιρία και για την βελτίωση της αεροδυναμικής χάρη στη μείωση των αντιστάσεων, κάτι που κατά συνέπεια θα αναβαθμίσει και την ενεργειακή απόδοση των αυτοκινήτων.

Audi e-tron face

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο Audi RS 3: Το καθημερινό sportscar (+video)
Ενδιαφέρουσα κόντρα: Audi RS6 Avant vs Tesla Model X (+video)
Audi RS2 Avant: Ένας θρύλος της αυτοκίνησης (video)