Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αττική Οδός: Πότε θα αλλάξει η τιμή στα διόδια;

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αττική Οδός: Πότε θα αλλάξει η τιμή στα διόδια;

ΝΕΑ

Αττική Οδός: Πότε θα αλλάξει η τιμή στα διόδια;

ΝΕΑ

Το σχέδιο αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους μέχρι τα τέλη της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης.

Advertisement
Advertisement

Τη δυνατότητα της αναπροσαρμογής των τιμών των διοδίων ανά πενταετία, δίνει το τελικό κείμενο της σύμβασης παραχώρησης για την Αττική Οδό που εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Η σύμβαση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων που οριστικοποιήθηκε σε συνεννόηση με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο προ μηνών αποφάσισε να μειώσει τα διόδια στα 2,50 (από 2,80 ευρώ), προβλέπει ότι οι τιμές θα προσαρμόζονται με βάση την κυκλοφοριακή συμφόρηση και κατόπιν αιτήματος του παραχωρησιούχου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Αττική Οδός αποτελεί έναν αυτοκινητόδρομο με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα σε κάποια οδικά σημεία όπως είναι για παράδειγμα το τμήμα από τον κόμβο της Λεωφόρου Κηφισίας μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.

Advertisement
Advertisement

Προ μηνών είχε εξεταστεί πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, που εν πολλοίς είχε τεθεί και από τον παραχωρησιούχο στο παρελθόν, το διόδιο να αναπροσαρμόζεται με βάση την ώρα χρήσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα έντονα σημάδια κορεσμού του δρόμου. Κάτι που απορρίφθηκε καθώς θα ισοδυναμούσε με αυξήσεις τις ώρες αιχμής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέρμα «γκάζι» για Καλαμάτα, Μεθώνη
Ποιοι θα χάσουν το δίπλωμα οδήγησης τους;
Πάνω από χίλιοι οδηγοί οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα!