Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αθήνα-Κακαβιά σε λιγότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά!

Ελλάδα 5:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αθήνα-Κακαβιά σε λιγότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά!

ΝΕΑ

Αθήνα-Κακαβιά σε λιγότερο από 4 ώρες και 30 λεπτά!

ΝΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το έργο που θα ολοκληρώσει τον άξονα στην Ιόνια Οδό.

Advertisement
Advertisement

Οι υπογραφές απομένουν για το μεγάλο οδικό έργο Ιωάννινα-Κακαβιά, που ουσιαστικά ολοκληρώνει τον άξονα στην Ιόνια Οδό.

Μετά την ανακήρυξη, πριν από περίπου ένα μήνα, της ΑΒΑΞ ως προσωρινής αναδόχου το έργο περνά στην προσυμβατική περίοδο του διαγωνισμού.

Αυτή την εποχή προσκομίζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα από την ανάδοχο εταιρεία, καθώς σύντομα η προς υπογραφή σύμβαση θα σταλεί για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Advertisement
Advertisement

Εφόσον δεν υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, θα ακολουθήσει η παρουσίαση στη Βουλή και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τελετή της υπογραφής της σύμβασης, που εκτιμάται πως θα συμβεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ο διαγωνισμός για το μεγάλο αυτό οδικό έργο χρειάστηκε να δημοπρατηθεί τρεις φορές, καθώς τις δύο πρώτες ακυρώθηκε ύστερα από προσφυγή η οποία έγινε δεκτή από την ΕΑΑΔΗΣΥ. Την τρίτη φορά, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με επιτυχία με μέσα από την διαδικασία της αποσφράγισης των προσφορών, η ΑΒΑΞ επικράτησε με συνολική έκπτωση 17,5%.

Το κόστος του έργου με τον ΦΠΑ είναι 310 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνονται και επιπλέον 76 εκατ. ευρώ ως προαιρέσεις, για το τμήμα Καλπάκι-Κακαβιά και τις συνδέσεις με αεροδρόμιο και ΒΙΠΕ Ιωαννίνων. Συνολικά το κόστος ανέρχεται σε 386 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.